Rămâi conectat

Actualitate

Acțiune a IPJ Alba pentru prevenirea accidentelor datorate nerespectării normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 25 august, Serviciul Rutier Alba a organizat o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate nerespectării normelor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată precum şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

trafic-blocat-intre-mogosoaia-si-chitila-un-motociclist-a-murit-dupa-ce-a-intrat-intr-o-masina-18451955Potrivit IPJ Alba, “în cadrul acestei acţiuni, la care poliţiştii rutieri din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Teiuş, Ocna Mureş şi Cugir au fost sprijiniţi de către poliţiştii Serviciului Transporturi, au fost depistaţi 50 de conducători auto care au încălcat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 9.250 lei.

 

Au fost reţinute 4 permise de conducere şi a fost constatată o infracţiune de conducere sub influenţa alcoolului.

Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Acest tip de acţiune se subscrie interesului Poliţiei Române, de a interveni punctual şi cu promptitudine în locurile cu risc de producere a accidentelor rutiere cu consecinţe deosebit de grave.

De la începutul anului, la nivel naţional s-au înregistrat 21 de accidente rutiere care au avut ca şi principală cauză generatoare, nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Acestea s-au soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea gravă a 15 şi rănirea uşoară a altor 20 de persoane.

În judeţul Alba, de la începutul anului, nu s-a înregistrat niciun accident la trecerile la nivel cu calea ferată.

Pentru evitarea accidentelor rutiere datorate nerespectării regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată IPJ Alba reamintește conducătorilor auto că au obligația să:

oprească atunci când întâlnesc indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”;

– respecte semnalele luminoase constând în lămpi cu lumina roşie şi funcţionare intermitent-alternativă şi lampa cu lumină albă intermitentă, precum şi semnalele acustice;

ATENŢIE!  Neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată, când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda (9-20 puncte-amendă 945 – 2.100 lei) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea