Achizițiile administrației județene din Sibiu, din perioada 2011-2015, în atenția DNA Alba Iulia – PERCHEZIȚII la Consiliul Județean Sibiu, societăți comerciale și domiciliile unor persoane
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2015.
În cursul zilei de 1 august 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul Sibiu, dintre care una la sediul unei instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice.
Conform agerpres.ro perchezițiile DNA efectuate luni la Consiliul Județean Sibiu vizează achiziții directe de la societăți comerciale favorite ale fostului președinte Ioan Cindrea.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Structura Teritorială Alba efectuează luni percheziții la Consiliul Județean Sibiu, dar, conform surselor, și la directoarea serviciului administrativ Ana Kraus — biroul acesteia din CJ și la persoane fizice.
Potrivit surselor citate, Ioan Cindrea, când era președinte al CJ Sibiu, ar fi favorizat agenți economici, inclusiv firma ginerelui său, a fiicei sale în cadrul unor proceduri de achiziții publice organizate de instituție.
Ancheta DNA ar viza, menționează sursele, și alți funcționari, printre care și directoarea din Serviciul administrativ din cadrul CJ Sibiu cu ocazia derulării achizițiilor directe de la societăți comerciale.
Achizițiile urmărite de anchetatori ar fi cele derulate în perioadele 2011-2013, 2014-2015, având ca obiect cumpărarea de către CJ a unor servicii de monitorizare foto/video, de reparații și întreținere auto, precum și achiziții de materiale de întreținere/consumabile.
Sursele citate arată că procedurile au fost derulate cu menționarea de date nereale în documentele justificative ale tranzacțiilor comerciale, aspecte de natură a crea un avantaj patrimonial furnizorilor, corelativ cu crearea unui prejudiciu bugetului autorității contractante. Adaosul ar fi fost în unele cazuri și de 240,56%.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a confirmat pentru AGERPRES că au loc percheziții DNA la sediul instituției, fiind vizate contracte aprobate de fostul președinte Ioan Cindrea.
„Perchezițiile DNA sunt legate de aceleași chestiuni care au mai fost. Serviciul Achiziții, Economic și IT, din aceeași anchetă, se cer date suplimentare. Nu este vizată actuala conducere. E vorba de același dosar, aceleași cercetări, doar că solicită acte în plus”, a explicat Daniela Cîmpean.
Potrivit acesteia, „activitatea CJ Sibiu nu este afectată de ancheta DNA”.
Este pentru a doua oară în acest an când au loc percheziții DNA la CJ Sibiu. Prima dată, anchetatorii au cerut documente în luna aprilie. Atunci s-au verificat mai multe contracte aprobate de fostul președinte al CJ Sibiu Ioan Cindrea.
Surse: DNA; agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Marea privatizare din anii ’90: O treime din populația de atunci a devenit acționară. Cum poți afla dacă mai ai dividende și unde le poți încasa
Marea privatizare din anii ’90: O treime din populația de atunci a devenit acționară. Cum poți afla dacă mai ai dividende și unde le poți încasa În România, singura instituție care poate clarifica ce acțiuni deține fiecare român, unde și cât au de încasat din dividende, este Depozitarul Central, cu sediul în București, Bilevardul Carol […]
CODUL RUTIER 2025: Modificarea regulamentului de aplicare pune capăt interpretărilor legislative legate de intersecțiile cu SENS GIRATORIU
CODUL RUTIER 2025: Modificarea regulamentului de aplicare pune capăt interpretărilor legislative legate de intersecțiile cu SENS GIRATORIU Printr-o Hotărâre de Guvern, apărută recent, a fost modificat, regulamentul de aplicare a Codului Rutier. O modificare importantă este cea legată de sensurile giratorii din intersecții. Definirea intersecției cu sens giratoriu și stabilirea regulilor de circulație, pun capăt […]
Datoriile CNAS blochează întregul lanț farmaceutic. Bolnavii cronici, puși pe drumuri, din lipsa medicamentelor vitale
Datoriile CNAS blochează întregul lanț farmaceutic. Bolnavii cronici, puși pe drumuri, din lipsa medicamentelor vitale Datoriile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pun bolnavii cronici: cardiacii, diabeticii, pacienții oncologici, în situația neplăcută de a lua la rând farmaciile, în căutarea tratamentelor vitale. CNAS a plătit doar 20% din datoriile pentru medicamentele compensate, iar întârzierile […]