Achiziția pe lotul 1 al DJ 107 I, Transalpina de Apuseni, contestată la CNSC de către PRENIS
Achiziția pe lotul 1 al DJ 107 I, Transalpina de Apuseni, contestată la CNSC de către PRENIS
Achiziția pe lotul 1 al drumului județean 107 I, supranumit și „Transalpina de Apuseni” a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către Asocierea PRENIS S.R.L. – DIMEX-2000 COMPANY.
Câștigători ai licitației au fost declarați cei de la Elis Pavaje, însă deocamdată nu va putea fi semnat contractul, până la soluționarea contestației depuse în data de 4 noiembrie.
CNSC are termen 20 de zile pentru soluționarea contestației, abia apoi putând fi semnat contractul pentru lotul 1 al Transalpinei de Apuseni.
Cinci ofertanți și-au disputat contractul în valoare de peste 127 milioane de lei, respectiv mai mult de 25 de milioane de euro. Oferte au fost depuse de Elis Pavaje (cu cinci subcontractanți și un terț); Asocierea condusă de Prenis SRL, Dimex 2000 Company (cu cinci subcontractanți); Asocierea SC Far Foundation SRL (lider), Drum Serv, Nomis 2003 SRL (cu mai mulți subcontractanți); Asocierea Deconstruct AG (lider), Beton Constructorul, MRC Culici 2016, Hydrostroy AD; Asocierea MBS Group (lider), Drumuri Orășenești SA (cu patru subcontractanți).
Potrivit caietului de sarcini, până în prezent pe lotul 1 au fost executate lucrări în procent de aproximativ 29% din valoarea contractului de execuție, constând în: amenajarea terenului, terasamente, structură rutieră (strat de fundație din balast, strat de piatră spartă, strat de legătură din mixtură asfaltică), podețe tubulare de descărcare și podețe de acces, scurgerea apelor, lucrări de consolidări (fundație adâncită de parapet).
Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri. Lucrările în continuare vizează reabilitare părții carosabile prin execuție fundație din balast și piatră spartă și două straturi de mixturi asfaltice; construire/reabilitare poduri și podețe; montare parapeți flexibili pe fundații izolate/adâncite.
Drumul judeţean are o lungime de circa 70 de kilometri şi străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Trăscău. Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată a Apusenilor. CJ Alba urmează să anunțe o licitație publică și pentru lotul doi, în lungime de 39 de kilometri.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor Un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1 a încheiat un acord de recunoaștere a […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii