Accidentul aviatic din Apuseni: Anchetă privind presiuni asupra investigatorului deschisă de procurori

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în legătură cu plângerea depusă de fostul investigator din dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni, prin care acesta reclama presiuni din partea superiorilor de la Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Confirmăm existența unei plângeri penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, formulată de către numitul Cimpoeru Sorin, fostul Președinte al Comisiei de Investigație privind accidentul aviatic din data de 20.01.2014, prin care sesizează presiuni din partea superiorilor din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu„, se arată într-un comunicat al Parchetului, citat de AGERPRES.

ELIT

Sorin Cimpoeru a condus comisia specială formată din inspectori ai Aviației Civile, el ocupându-se de analiza epavei și a aparaturii de bord.

În luna octombrie 2014, el a depus o plângere penală, în care acuza faptul că asupra lui au fost făcute presiuni din partea superiorilor săi de la Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan și Aura Ion – o tânără, ofițer-student – și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.

Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...