ACCIDENT pe DN1, între Aiud și Mirăslău. Trei mașini implicate, o persoană rănită ușor
Un accident rutier s-a petrecut luni seara, pe DN1, între Aiud și Mirăslău. Potrivit primelor informații, în accident au fost implicate trei mașini, iar o persoană a fost rănită ușor.
Circulația autoturismelor a fost blocată pe ambele sensuri în zona accidentului, aproximativ o oră.
UPDATE 1: La ora 20.20, traficul rutier în zonă a fost reluat. Potrivit IPJ Alba, se circulă normal pe ambele sensuri.
UPDATE 2: Din primele cercetări ale polițiștilor, o autoutilitară cu numere de înmatriculare în județul Covasna s-a angajat într-o depășire și a lovit un autoturism marca Matiz, înmatriculat în județul Sibiu. În urma impactului, unul dintre autoturisme a ricoșat și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, marca BMW, cu numere de înmatriculare în județul Cluj.
Două persoane, din Matiz, au fost rănite ușor.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, la ora 19:35, traficul rutier pe DN1 Alba Iulia – Turda a fost oprit la kilometrul 414, în afara localității Aiud, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.
Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.
UPDATE 2: ”La data de 14.03.2016, în jurul orelor 19.17, pe DN 1, la kilometrul 413, în afara localităţii Miraslău, J.S., de 27 de ani, din judeţul Covasna, în timp ce conducea o autoutilitară, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Sibiu, care circula din sens opus. Ulterior, autoutilitara a intrat în coliziune şi cu un autoturism ce era condus de un bărbat de 48 de ani, din judeţul Cluj. În urma accidentului, o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiul Sibiu, pasageră în primul autoturism implicat în accident, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spitalul din Aiud. Cercetările sunt continuate”, precizează reprezentantul IPJ Alba.
Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandări adresate participanţilor la trafic:
– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;
– Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
– Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
– Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
– La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur. Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.
– Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri