Rămâi conectat

Actualitate

ACCIDENT pe DN1, între Aiud și Mirăslău. Trei mașini implicate, o persoană rănită ușor

Alexandra Mates

Publicat

în

Un accident rutier s-a petrecut luni seara, pe DN1, între Aiud și Mirăslău. Potrivit primelor informații, în accident au fost implicate trei mașini, iar o persoană a fost rănită ușor.

Circulația autoturismelor a fost blocată pe ambele sensuri în zona accidentului, aproximativ o oră.

UPDATE 1: La ora 20.20, traficul rutier în zonă a fost reluat. Potrivit IPJ Alba, se circulă normal pe ambele sensuri.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE 2: Din primele cercetări ale polițiștilor, o autoutilitară cu numere de înmatriculare în județul Covasna s-a angajat într-o depășire și a lovit un autoturism marca Matiz, înmatriculat în județul Sibiu. În urma impactului, unul dintre autoturisme a ricoșat și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, marca BMW, cu numere de înmatriculare în județul Cluj.

Două persoane, din Matiz, au fost rănite ușor.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, la ora 19:35,  traficul rutier pe DN1 Alba Iulia – Turda  a fost oprit la kilometrul 414, în afara localității Aiud, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

UPDATE 2: ”La data de 14.03.2016, în jurul orelor 19.17, pe DN 1, la kilometrul 413, în afara localităţii Miraslău, J.S., de 27 de ani, din judeţul Covasna, în timp ce conducea o autoutilitară, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Sibiu, care circula din sens opus. Ulterior, autoutilitara a intrat în coliziune şi cu un autoturism ce era condus de un bărbat de 48 de ani, din judeţul Cluj. În urma accidentului, o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiul Sibiu, pasageră în primul autoturism implicat în accident, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spitalul din Aiud. Cercetările sunt continuate”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandări adresate participanţilor la trafic:

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;

– Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

– Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

– Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

– La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur. Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.

– Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Subvenții APIA 2023: Câte cereri de plată au fost depuse de fermierii din Alba. Situația pe țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Subvenții APIA 2023: Câte cereri de plată au fost depuse de fermierii din Alba. Situația pe țară

Fermierii din România au depus 755.810 cereri de plată, pentru o suprafață de peste 9,95 milioane hectare, în perioada 1 martie – 31 mai 2023, în cadrul Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată pentru subvențiile directe la hectar, din fonduri europene, potrivit datelor comunicate, marți, de Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA).

În județul Alba au fost depuse până în prezent 20.321 de cereri, pentru o suprafață de 210.337 hectare.

Elit - Gustul Desăvârșit

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 34.000 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 22.000 ha. Explicația APIA este că fermierii „sunt conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață”.

În conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor de plată continuă până la data de 9 iunie 2023 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Sursa: startupcafe.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Plafonarea facturilor la energie ar putea suferi modificări: Care sunt soluțiile Guvernului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea facturilor la energie ar putea suferi modificări: Care sunt soluțiile Guvernului

După recomandarea Comisiei Europene ca orice fel de ajutoare să fie întrerupte de statele membre, Guvernul ia în calcul modificarea condițiilor de acordare a subvențiilor la plata facturilor la energie, au declarat marți surse din coaliție pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Executivul ar dori să aplice o soluție de mijloc:

Plafonarea facturilor la energie să fie păstrată doar pentru persoanele fizice, urmând ca de măsură să nu mai beneficieze persoanele juridice
Limita de consum până la care se stabilește prețul plafonat să fie scăzută

Elit - Gustul Desăvârșit

Comisia Europeană a declarat luni că va propune să nu se prelungească măsurile de urgenţă introduse anul trecut pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor energiei.

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Plata salariilor în mână: Ce s-a decis în privința lefurilor în numerar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plata salariilor în mână: Ce s-a decis în privința lefurilor în numerar

Plata salariilor în numerar nu va fi interzisă, din proiectul de lege inițiat în acest sens fiind eliminată interdicția acordării în numerar. Documentul se află, acum, la votul decisiv al Camerei Deputaților, For decizional în acest caz.

„Plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, prevedea textul inițial al proiectului de act normativ.

Parlamentarii au reformulat însă amendamentul, astfel încât acesta prevede acum doar un drept la plata salariului în contul bancar. „Beneficiarii de plăți de natură salarială plătite de angajator, pensii, indemnizații și alocații de asistență socială plătite de la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau de la bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor municipiului București, județelor și municipiului București, au dreptul să primească sumele cuvenite în numerar sau prin mijloace de plată fără numerar.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Practic, în urma reformulării, amendamentul devine aproape inutil, pentru că salariații deja pot primi salariul prin virament în contul bancar, dacă așa vor. Interdicția de a plăti salariile în numerar a fost scoasă în urma unei opoziții în spațiul public vizavi de efectele unei asemenea măsuri.

Prevedere importantă

Pe de altă parte, documentul mai prevede o altă măsură importantă ce ține de folosirea conturilor bancare – toți comercianții vor trebui să pună la dispoziția clienților cel puțin un instrument de plată fără numerar. Asta ar însemna, de exemplu, să se accepte plata cu cardul la POS sau plata cu cardul online.

„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată, fără numerar, așa cum este acesta definit de Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plată și pentru modificarea unor acte normative, la art. 5 alin. (1) pct. 31”, scrie în proiect. Mai precis, este vorba atât de societăți, cât și de persoanele fizice autorizate sau de întreprinderile individuale ori familiale, precizează Avocatnet.

Deși prevederea propusă nu indică în mod expres comercianții, inițiatorii la asta se gândesc: „De asemenea, în scopul impulsionării utilizării mijloacelor moderne de plată, propunem ca pentru comercianții care operează pe teritoriul României să se instituie obligația de a accepta și cel puțin un instrument de plată fără numerar”. În prezent, comercianții trebuie să accepte plățile cu cardul dacă au încasări în numerar, în cursul anului, de peste 50.000 de lei.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare