ACCIDENT AVIATIC în Apuseni: Procurorii au decis începerea urmării penale in rem
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au transmis primele concluzii din cadrul anchetei efectuate în cazul accidentului aviatic produs în Munții Apuseni, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața și alte cinci au fost rănite.
”Procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus azi, 22 ianuarie 2014, începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic din data de 20.01.2014, pentru următoarele infracţiuni:
– încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, faptă prev. şi ped. de art. 98 rap. la art. 110 din OG nr. 29/1997 privind Codul aerian.
– vătămare corporală din culpă prev. de art. 184 al. 2, 4 C. pen. cu aplic. art. 33 lit. b C. pen.
Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului.
Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică .
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
CITEȘTE ȘI: Accident aviatic în Munții Apuseni, pe Vârful Petreasa. Pilotul și o pasageră și-au pierdut viața. Alte 5 persoane au fost rănite
CITEȘTE ȘI: VIDEO: Tragedia aviatică din Apuseni – Mărturia șocantă a unui slavamontist care a participat la operațiunile de salvare
CITEȘTE ȘI: VIDEO: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale primilor trei salvatori, despre accidentul aviatic din Apuseni: “Studenta avea lacrimile îngheţate, pilotul era mort, ceilalţi se văietau”
Reamintim că cercetările au demarat în noaptea de luni spre marți și sunt efectuate de o echipă operativă, formată din procurori coordonaţi de Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, precum şi din ofiţeri criminalişti de la inspectoratele de poliţie din Alba şi Cluj, specialişti ai Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române, conduşi de chestorul Ţâru Gabriel, împreună cu inspectori din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (C.I.A.S.).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan