Rămâi conectat

Ştirea zilei

ACCIDENT AVIATIC în Apuseni: Procurorii au decis începerea urmării penale in rem

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

avion prabusit01Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au transmis primele concluzii din cadrul anchetei efectuate în cazul accidentului aviatic produs în Munții Apuseni, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața și alte cinci au fost rănite.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus azi, 22 ianuarie 2014, începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic din data de 20.01.2014, pentru următoarele infracţiuni:

– încălcarea de către personalul aeronautic civil  a  îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, faptă prev. şi ped. de art. 98 rap. la art. 110  din OG nr. 29/1997 privind Codul aerian.

– vătămare  corporală din culpă prev. de art. 184 al. 2, 4 C. pen. cu aplic. art. 33 lit. b C. pen.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor  producerii accidentului.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică .

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Accident aviatic în Munții Apuseni, pe Vârful Petreasa. Pilotul și o pasageră și-au pierdut viața. Alte 5 persoane au fost rănite

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Tragedia aviatică din Apuseni – Mărturia șocantă a unui slavamontist care a participat la operațiunile de salvare

CITEȘTE ȘI: VIDEO: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale primilor trei salvatori, despre accidentul aviatic din Apuseni: “Studenta avea lacrimile îngheţate, pilotul era mort, ceilalţi se văietau”

Reamintim că cercetările au demarat în noaptea de luni spre marți și sunt efectuate de o echipă operativă, formată din procurori coordonaţi de Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, precum şi din ofiţeri criminalişti de la inspectoratele de poliţie din Alba şi Cluj, specialişti ai Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române, conduşi de chestorul Ţâru Gabriel, împreună cu inspectori din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (C.I.A.S.).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea