Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Absorția fondurilor europene: De la dezastruos la 34% sume decontate de Comisia Europeană României

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfarsitul anului 2013, Romania și Slovacia au înregistrat rata cea mai redusa de contractare a fondurilor europene, potrivit unui studiu realizat de KPMG.

Mai exact, în 2013, Romania a atins un nivel de absorbtie a fondurilor UE de doar aproximativ 34%, sumele decontate de Comisia Europeană anul trecut atingând suma de 2,88 miliarde euro. Situația este foarte pozitivă comparativ întreaga perioadă cuprinsă intre 2007 si 2012,câne țara noastră a reușit să atragă o suma de numai 2,2 miliarde euro.

Sudiu KPMG prezentat de euractiv.ro:

-Un important factor care indica nivelul real al gestionarii fondurilor UE este diferenta dintre sumele contractate si sumele platite. Cu cat este mai mica diferenta dintre acesti doi factori cu atat sunt mai eficient gestionate fondurile UE din perspectiva distributiei reale a acestora. Estonia este lider in ceea ce priveste distributia fondurilor UE, cu o diferenta de doar 19% intre sumele contractate si sumele platite.  Lituania a obtinut, de asemenea, rezultate bune (25%). Cele mai mari diferente intre sumele contractate si cele platite sunt inregistrate in Bulgaria (58%) si Romania (57%).

– In ce priveste noua perioada de programare 2014-2020, volumul de fonduri UE alocat difera de la tara la tara – cel mai mare buget fiind alocat Poloniei, cu cea mai mare populatie intre tarile ECE.  Cu toate acestea, fondurile UE pe cap de locuitor au cel mai mare nivel in Slovenia. Polonia si Republica Ceha beneficiaza de aproape 50% din fondurile alocate de UE. Impreuna cu Ungaria si Romania, valoarea totala a fondurilor reprezinta aproape 2/3 din totalul fondurilor UE alocate regiunii ECE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea