Absolvire avocați stagiari 2015: Șase din opt candidați din Alba au fost admiși în profesie ca avocat definitiv. Rezultatele la nivel național
Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA) a publicat, recent, rezultatele examenului de absolvire din acest an pentru avocaţii stagiari. Din județul Alba, șase din opt avocați stagiari au reușit să promoveze examenul de primire în profesie ca avocat definitiv.
Este vorba despre Tomuta Simion Silviu (41 de puncte din 50), Stanciu Alexandra (38 de puncte), Mărincean Iulia (38 de puncte), Bora Radu Ioan (37 de puncte), Milaciu Maria Alexandra (36 de puncte) și Agoșton Victor (36 de puncte).
Probele orale s-au desfăşurat între 23 noiembrie şi 3 decembrie, iar proba scrisă a avut loc pe 7 decembrie.
Rezultatele obţinute de candidaţi, la nivel naţional, pot fi găsite AICI.
Avocaţii stagiari au fost examinaţi în două etape, aşa cum se arată în Hotărârea INPPA nr. 67/2015.
Mai întâi, aceştia au participat, între 23 noiembrie şi 3 decembrie, la probele orale (colocvii). Acestea au avut un caracter preponderent practic şi aplicativ şi s-au desfăşurat pentru disciplinele Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal, Dreptul Uniunii Europene, Dreptul European al Drepturilor Omului şi Dreptul European al Muncii.
Pentru a trece cu succes de probele orale, candidaţii au trebuit să obţină la toate calificativul „admis”, potrivit regulamentului de examen.
Apoi, dacă au fost declaraţi admişi la probele orale, candidaţii au putut să susţină proba scrisă, în data de 7 decembrie, la disciplinele Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal şi Drept procesual penal.
Proba scrisă a constat în rezolvarea a 50 de cazuri practice, cu subiecte unice. Fiecărei întrebări i-au corespuns mai multe variante de răspuns, dintre care una sau două au fost corecte, dar a existat şi posibilitatea ca toate variantele să fie incorecte.
Potrivit regulamentului de examen, calificativele probei scrise au fost acordate în funcţie de numărul de răspunsuri corecte. Astfel, candidaţii au trebuit să obţină cel puţin 31 de răspunsuri corecte pentru a fi admişi (adică cel puţin calificativul „satisfăcător”). Practic, calificativul obţinut la proba scrisă reprezintă calificativul final al examenului.
După ce rezultatele examenului vor fi validate de către INPPA, absolvenţii vor primi adeverinţe ce atestă promovarea acestuia. Apoi, în maximum un an de la validarea rezultatelor, absolvenţii vor primi certificatele ce atestă formarea profesională iniţială în profesia de avocat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun