Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Absolvenții au șocat la BAC: Ion o violează pe Ana pe după sobă în timp ce tatso sforăia. O lasă bortoasa şi face un plod

Ziarul Unirea

Publicat

în

Top perle, la limba română: Absolvenții de liceu au susținut luni prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2015. Și în acest an, imaginația elevilor a stârnit amuzamentul profesorilor, dar și îngrijorarea cu privire la rezultatul examenului ce va fi afișat, conform calendarului, în 7 iulie.

Top perle 2015, potrivit ziarului Adevărul:

”Ruxandra era foarte îndragostită de muzician îi voia banii, de fapt asta se întampla şi pe vremea aia cu banii. Femeile voiau statut. Profa ne-a zis ca perioada asta interbelica a fost cea mai smechera dintre toate, femeile aşteptatau iar bărbaţii munceau dar dădeau dovadă de bărbăţie.”

”Notăţiile autorului sunt să ne impresioneze pe noi cititorii dacă om mai fi sau ele pot sa accentueze sau să aplaneze drama dintre cele doua personaje.”
”Pe mine sportul nu mă ajuta deoarece după o noapte de băută cu băieţii în cartier nu mai am timp să fac şi sport. La educaţie fizica proful ne-a spus că si relaţiile intime intra in sport deci şi ăsta e un sport.”

”În concluzie toţi ăştia bogataşii fac sport deoarece au bani să meargă pe la tot felul de săli şi saloane.”
”Scriitorul e stingherit în societate se simte ca un frustrat sau poate este şi de aceea vrea sa scrie să se scufunde în necazuri. Viaţa lui e chiar tristă nu poţi judeca un asemenea sensibil.”

”Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calaraşu participa la acţiune, aveau 10 copii şi o pisică pe Bisisica.”

Importanţa sportului: ”Mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli”

”Romanul Povestea lui Harap alb a aparut în revista Literatorul în anul 1840 la Iaşi chiar în Dacia literara a lui Kogălniceanu.”
”Scenele reprezentative din romanul Morometii sunt: Ca să se mire prostii şi s-au mirat atunci cand au văzut că nu mai au arborele în curte şi alta e cand le frige băietilor o bataie ca-n zona de nord a ţării.”

”Ela era o curvă deoarece s-a combinat cu unul la Odobeşti iar Stefan un frustrat psihopat că suferea dar ce nu mai erau femei în lumea asta?”

”Harap Alb e prea tare ajunge pe un alt tărâm şi o recuperează pe fata lui Roş.” ”Eram însurat de 7 ani cu o colega de la psihologie, Camil vrea să zică că suferea.”

”Ion o violeaza pe Ana pe dupa sobă în timp ce tatso sforaia. O lasă bortoasa şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pamanturile, şmecher baiat.”
”Eu fac sport deoarece mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli din cartier. Acolo nu prea facem sport stăm pe la o bere, fumam ceva şi plecăm în club.”

”Moromete deţinea disimularea deoarece citea mult dintr-o revistă pe stănoagă”.

”Catinca îl certa pe Moromete că fuma mult. Un exemplu îl constituie şi faptul ca mama îl cearta pe bunicul când bea.”
”Profa nu ne preda nimic”

Unii elevi s-au plâns în lucrări că nu au studiat  la şcoală autorii, deşi aveau de ales, dând vina pe profesori. Alţii au încercat, în zadar, să demonstreze că ”studiază foarte mult”.

”Anul acesta mi-am luat ţeapă, am învatat poezie, Moromeţii e poezie? Nu am facut opera asta la scoală.”

”Profa de romana nu ne preda nimic ne punea să copiem dintr-o carte zicea ca are salariul prea mic ca să facă una ca asta.”

”Liviu Rebreanu este cel mai de seama poet al regiunii Moldova, a scris in perioada paşoptistilor alături de Sadoveanu şi de Bacovia.”

”Romanul Plumb a lui Rebreanu este o artă poetică deoarece prezintă drama unui ţăran într-un cavou.”

”Familia Moromete s-a distrus pe sine însăşi când a inceput să bea Ilie cu tovaraşii lui pe la poiana lui Iorgu Iovan.”

”Romanul Ion a apărut în anul 1990 alături de poezii precum Luceafarul sau Gorunul.”

”Tema şi viziunea din romanul Plumb este reprezentativă pentru lume dar şi pentru noi elevii care studiem foarte mult fiindca încercăm să descifrăm profund sensurile.” (V.N.)

Sursa Adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea