Rămâi conectat

Sport

Absență îndelungată din pricina accidentării grave | Uniristul Filip Morar: “O perioadă cruntă, sper să joc cât mai repede”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua de 7 august 2021 a fost una dureroasă pentru uniristul Filip Morar, acesta accidentându-se grav, în urma unui atac imprudent al unui adversar, la partida amicală Unirea Alba Iulia – Energia Săsciori disputată pe terenul secund al Stadionului “Cetate”.

Verdictul a fost unul răvășitor în ceea ce-l privește pe fotbalistul în vârstă de 24 de ani: ruptură de peroneu și smulgere de ligamente la glezna piciorului stâng, fiind nevoie de o intervenție chirurgicală la Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca. Jucătorul de bandă dreapta, norocos în acest context întrucât deținea asigurare medicală, a fost nevoit să stea departe de gazon o jumătate de an, a început treptat recuperarea, iar controlul medical din luna februarie va determina momentul când va putea reveni în activitate.

Niciodată în carieră nu am suferit o accidentare de o asemenea gravitate, cel mult au fost entorse. A fost o perioadă cruntă, foarte grea pentru mine, 6 săptămâni nu am putut să pun piciorul jos. Se vor împlini 6 luni în februarie, o să mă prezint la control și în funcție de rezultatul investigației o să știu când vor putea reveni la actrenamente și o să încep lovirea mingii”, a spus Filip, care este și antrenor al grupei de copii 2012-2013 din cadrul Academiei de Fotbal Optimum Alba Iulia.

*”N-am primit niciun telefon!”

Pot spune că la acea fază a fost vorba despre ghinion, dar și de prostie din partea adversarului. Nici nu știu cum îl cheamă pe copilul de la Săsciori care m-a accidentat. Din păcate nu am primit niciun telefon de la cineva de la Energia după acel episod nefast”, a precizat Filip Morar, unul dintre puținii jucători experimentați din efectivul cu care a pornit la drum Valentin Sinescu, antrenor ce a avut de surmontat o pierdere importantă în condițiile subțirimii lotului, șubrezit de plecări (Selagea, Mardare).

Vreau să revin cât mai repede posibil, să pot juca iarăși. Să încercăm să ne salvăm de la retrogradare. În privința parcursului Unirii din acest sezon, pot spune doar că atât s-a putut în actuala conjunctură. Să vedem ce o să se întâmple, dar trebuie să se rezolve cumva apăsătoarea situație financiară”, a conchis jucătorul de bandă dreapta. Filip Morar, produs 100 la sută al Centrului de copii și juniori al “alb-negrilor” a activat o perioadă în Ungaria, la Honved Budapesta, pe când avea 17 ani, iar ulterior s-a întors în Alba îmbrăcând tricoul formațiilor din Liga a 3-a Unirea Alba Iulia, Performanța Ighiu Industria Galda de Jos și CS Ocna Mureș (6 luni, în 2019).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea