A fost anunțată Ordonanța militară nr.10: Magazinele vor avea program special extins pentru persoanele vârstnice

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În urmă cu câteva momente, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat într-o conferință de presă, o nouă Ordonanța Militară. Este Ordonanța cu numărul 10, despre care vorbise în urmă cu câteva ore și președintele Klaus Iohannis.

Aceasta vine cu reguli noi pentru populație, o noutate fiind faptul că magazinele vor extinde programul special pentru persoanele de peste 65 de ani.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00. Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în cuprinsul ordonanței.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„În această ordonananță am prevăzut că persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani pot circula de la 7 la 11 și de la 19 la 22 în următoarele motive: asigurarea de bunuri, deplasarea din motive justificate (deces, asistență medicala). Pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică dispozițiile ordonanței numarul 3 și a prevederilor din această ordonanţă cu privire la prevenirea răspândirii Covid-19.

Operatorii economici care comercilizează activități își vor organiza programul de lucru pentru a facilita accesul persoanelor de peste 65 de ani în cele 2 intervale orare”, a adăgat ministrul.

De asemenea, Ministrul de Interne a anunțat și suspendarea unor zboruri

„Am decis că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor începând cu data de 28 aprilie. Am decis că va trebui prelungită masura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Regatul Unit, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța, Germania.

Lucrătorii din Poșta Română trimiterile poștale pot fi predate destinatarilor prin introducerea în cutia poștală. La data publicării prezentei ordonanțe își înceteaza aplicabilitatea prevederii în OUG anterioare care pot intra în contradicție cu prevederile de astăzi. Sunt mai multe. Le puteși parcurge în Monitorul Oficial.

Nerespectarea unor măsuri poate fi sancționată conform prevederilor anterioare din ordonanţe. Aș dori să vă spun că în această seară toate detaliile pot fi parcurse în MOF.

Dragi prieteni, mulți dintre dumnevoastră m-au întrebat cum va arăta relaxarea dupa 15 mai.

Aceste masuri de relaxare vor fi facute gradual. După 15 mai trebuie să fim și mai responsabili. Știu că se apropie data de 1 mai și că vremea e frumoasă. E momentul să ne analizăm prioritățile și să ne dăm seama de ceea ce contează cu adevărat. Sănătatea și protejarea noastră și acelor dragi. Sunt sigur că veși da dovata de responsabilitate, solidaritate și patriotism”, a transmis Marcel Vela

Surse: stiripesurse, Mediafax

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei