Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO: Încep lucrările de finisare a Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Sculptorul Mihai Buculei: ”Timpul pentru montare a fost extrem de scurt, nimeni nu a crezut că reușim să-l ridicăm înainte de 1 Decembrie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Monumentul Unirii din Alba Iulia va fi din nou înconjurat de schele deoarece intră în ultima fază a construcției – finisajul. Lucrările vor fi supravegheate de sculptorul Mihai Buculei și vor dura aproximativ o lună.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit artistului, timpul avut la dispoziție pentru construirea monumentului, programat să fie inaugurat la aniversarea Centenarului, de 1 Decembrie, a fost extrem de scurt, având doar două luni la dispoziție să monteze blocurile imense de piatră și de aceea finisajul a fost amânat. Acum se vor face lucrări de șlefuire și chituire.

YouTube video

Mihai Buculei a ținut să mulțumească din nou militarilor de la unitatea din Alba Iulia care și acum, la fel ca în urmă cu câteva luni, și-au oferit ajutorul și participă la terminarea construcției.

YouTube video

Monumentul Unirii a fost inaugurat la 1 Decembrie 2018 pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, de la 1 Decembrie 1918. Are 22 de metri înălţime şi o greutate de circa 1.350 de tone. Pentru realizarea fundaţiei monumentului s-au turnat 10 coloane de circa 24 de metri adâncime.

Construirea Monumentului Unirii face parte din cea mai mare investiție realizată la Alba Iulia în anul 2018 – Amenajarea ”Ansamblului Memorial al Marii Uniri”, contractul de execuție încheiat între municipalitate și SC ELIS PAVAJE având valoarea de 19.915.000 de lei.

Ansamblul, în întregul lui, a presupus, în principal, realizarea unei piațete în jurul monumentului, pentru desfășurarea evenimentelor comemorative, materializarea axului Unirii, prin realizarea podului perimetral parcului, reamenajarea Parcului Unirii și viitoarea redeschidere a pasajului subteran Parcul Unirii – Bulevardul Transilvaniei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

7-19 mai 2024: „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, expoziție de carte religioasă veche la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei

Ziarul Unirea

Publicat

în

7-19 mai 2024: „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, expoziție de carte religioasă veche la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei Expoziția „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere” va fi disponibilă în perioada 7-19 mai 2024 la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia și reunește o impresionantă colecție de carte religioasă veche, dar nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea