Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Municipiul Alba Iulia implementează proiectul EPICURO, ce are scopul de promovare a schimbului de bune practici în domeniul rezilienței urbane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia implementează, în calitate de partener, proiectul „European Partnership for Innovative Cities within an Urban Resilience Outlook -EPICURO”, ce are ca obiectiv general promovarea schimbului de bune practici în domeniul rezilienței urbane și facilitarea accesului la cunoaștere și cunoștințe specifice cu privire la problema adaptării la schimbările climatice, prin implicarea unui parteneriat compus din actori activi la nivel european. Aceștia cooperează și lucrează la îmbunătățirea rezilienței urbane și, prin urmare, pot aduce o plus valoare dezbaterii și procesului de dezvoltare al soluțiilor. Reziliența este abilitatea oamenilor, organizațiilor și sistemelor să se pregătească, să răspundă și să revină la normal în cazul dezastrelor naturale sau a unor evenimente neprevăzute.

Proiectul este finanțat prin intermediul programului european Directorate General Humanitarian Aid and Civil Protection –ECHO, iar municipiul Alba Iulia face parte dintr-un consorţiu transnaţional coordonat de către Municipiul Vicenza – Italia, alături de partenerii: Skopje – Macedonia, Potenza – Italia, Comuna Vejle – Danemarca, Ekodona – Letonia, Municipiul Salaspils – Letonia, EPC SRL – Italia, Asociația de planificare la nivel local și național – Marea Britanie, Universitatea europeană din Cipru.

Partenerii de proiect fac schimb de experiență cu privire la modul în care autoritățile locale și regionale își pot întreprinde în mod eficient rolurile inovatoare în susținerea practicilor de reziliență urbană concentrându-se asupra mediului construit și de a folosi rezultatele pentru a elabora planuri de acțiune privind îmbunătățirea instrumentelor de politică relevante.

În cadrul proiectului, din 2017 și până în prezent, au avut loc mai multe acțiuni. În luna septembrie, spre exemplu, a avut loc o mare acțiune de ecologizare, la care au participat peste 300 de persoane, iar de pe malul Ampoiului s-au strâns peste 300 de saci de deșeuri. De asemenea, în acest an, la două școli din Alba Iulia, alături de ISU, s-a simulat ori prezentat o situație de cutremur, iar astfel elevii au învățat cum trebuie să procedeze în caz de astfel de dezastre. Totodată, la Oarda de Sus, într-o zonă în care erau posibile alunecări de teren, s-au plantat 600 de puieți și cu scopul de stabilizare a solului. Nu în ultimul rând, în cadrul aplicației City Health – care permite cetățenilor să raporteze probleme semnalate în oraș – s-a dezvoltat o componentă de informare și atenționare, iar internauții care o folosesc primesc mesaje de alertă din partea ISU (spre exemplu cod galben de vreme rea, grindină, furtuni, descărcări electrice etc.), iar municipalitatea are posibilitatea, la rândul ei, să trimită mesaje de interes public celor care o folosesc.

[nggallery id=6610]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei Un bărbat specializat în infracțiuni de înșelăciune a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. Fapta a avut loc în 18 noiembrie 2018, iar dosarul a trecut de faza camerei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea