VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, la finalul lunii octombrie 2018: Cel mai mare viaduct de pe acest tronson are toate grinzile montate
În luna octombrie 2018, pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, s-au înregistrat progrese semnificative la structuri, respectiv au fost puse toate grinzile la viitorul pod peste râul Mureș și s-a continuat asfaltarea terasamentului.
În viitorul nod rutier Sebeș, progresul este lent, în partea spre Sibiu (Râpa Roșie) antreprenorul nu a reușit nici în această lună să lucreze dincolo de Autostrada A1. În schimb octombrie a fost prima lună în care s-a lucrat la terasament în apropiere de sensurile giratorii existente la Lancrăm.
Este tot mai evident, în acest acest ritm, nodul rutier Sebeș, nu va fi terminat mai repede de anul 2020, poate chiar în 2021. Singura soluție ca să se circule mai repede pe autostradă de la Alba Iulia la Sebeș este să se termine bretelele mici, cu sensurile giratorii existente la Sebeș, iar CNAIR să accepte o recepție parțială.
Video: lotul 1, la finalul lunii octombrie 2018
La finalul lunii octombrie, la sensul giratoriu provizoriu dinainte de Lancrăm (de la Lukoil) au fost aduse din Italia grinzile metalice pentru supratraversarea DN 1. (autostrada va trece pe sub drumul național)
Între DN 1 și Oarda un segment de circa 3,5 kilometri așteaptă balastul stabilizat, iar ulterior asfaltarea. Spre finalul lunii octombrie, pe această porțiune s-au făcut probe pe care s-a așternut balast stabilizat.
La Valea Neagră (Oarda) pe partea dreaptă a văii a fost betonată supratraversarea, iar la viaductul de pe partea stângă a văii, au fost aduse grinzi și lansatorul de grinzi, fără însă a se începe montarea lor.
În mod cert, cel mai important eveniment al lunii octombrie, pe lotul 1 al autostrăzii a înseamnă instalarea tuturor grinzilor la podul peste râul Mureș, s-au folosit simultan două macarale mari, de la Deme Macarale și lansatorul de grinzi.
Pe finalul lunii octombrie a început să se aștearnă balast stabilizat, iar ulterior să se asfalteze între viitorul pod peste râul Ampoi și drumul județean care duce la Ciugud.
Citește și FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018
Între drumul care duce la fabrica Florea și culeea de lângă linia de la calea ferată (kilometrul 15), în apropiere de Alba Iulia Nord, o porțiune de aproximativ un kilometru, a fost asfaltată la jumătatea lunii octombrie.
S-au lucrat la structurile de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, s-au relocat magistrale de gaz și s-a continuat excavarea dealului de la Pârâul Iovului.
Per ansamblu, în luna octombrie, chiar dacă antreprenorul Pizzarotti nu a înregistrat progrese spectaculoase, a reușit să monteze toate grinzile la podul peste râul Mureș, să înceapă lucrarea la supratraversarea de la Lukoil, să ridice în continuare piloni de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord și a ajuns la circa 5 kilometri de autostradă asfaltată (la primul strat).
Septembrie 2018
August 2018
Iulie 2018
Iunie 2018
[nggallery id=6345]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA Călin Hartzos este unul dintre cei mai valoroși absolvenți ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Băiatul, șef al Promoției 2024 – „Avram […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 18 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 22 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 10 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor