Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

20 decembrie: Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul, cel aruncat și sfâșiat de animale sălbatice

Ziarul Unirea

Publicat

în

În fiecare an, la data de 20 decembrie Biserica Ortodoxă îl cinstește și prăznuiește pe Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul. 

Acest sfânt se numea “Teoforul”, care înseamnă “purtătorul de Dumnezeu”. Ignatie a fost acel copil pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos îl ia în brațe când spune: “Lăsați pruncii și nu îi opriți să vină la Mine, că unora ca aceștia este împărăția cerurilor”.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

După moartea lui Evod, Sfântul Sfințit este hironit de Sfinții Apostoli ca Episcop al Antiohiei. Ioan Gura de Aur spune că în timpul celor 40 de ani cât a condus turma Mântuitorului, Ignatie a fost un adevărat părinte a creștinilor din Antiohia.

În timpul perioadei negre în care împăratul Domițian porni persecuția creștinilor, Ignatie încurajează toți credincioșii, fie cu sfaturi, fie cu rugăciuni. Traian, în perioada în care acesta se afla pe piscurile înalte ale gloriei, în anul 106 cucerise Dacia Traiana, una dintre cele mai bogate țări din întreaga Europa. Serbările și bucuria survenită în urma cuceririi au ținut 123 de zile.

La Roma în amfitreatru au murit peste 10.000 de gladiatori și 11.000 de animale sălbatice, iar populația fusese scutită de dări. În 107, Traian începu război cu Partiții. Acesta dorea să instaureze liniștea în cel mai depărtat ținut al răsăritului. În drumul său poposi și în Antiohia, fosta capitală a regilor Seleucizi, loc de bucurie și petrecere a tuturor romanilor înstăriți. Acest oraș purta timp de șase secole denumirea de “Regina Orientului”, denumire data de Pliniu. Păgânii locului merg la Traian, spunandu-i împăratului faptul că Ignatie era creștin și îl cinstește pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, cel osândit de Pilat.

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ion. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Traian îi ceru lui Ignatie să aducă jertfă zeilor, însă bunul Episcop refuză. Pentru nesuordonarea de care a dat dovadă este trimis la Roma pentru a fi dat fiarelor sarbatice în circ. Fiind păzit de zece soldați și însoțit de diaconul Filon și de Agatopod pleacă spre Roma. În călătoria sa, de-a lungul drumului îndemna pe toți credincioșii pe care îi întâlnea să asculte de episcopii și de preoții lor și să nu cadă capcană idolilor și învățăturilor eretice.

Într-un final, ajuns la Roma, Sfântul Ignatie primește cununa muceniciei după ce este aruncat între toate animalele sălbatice care îi sfâșie trupul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea