9 mai: Premiul Național pentru Poezie ”Lucian Blaga” – Opera Omnia, prima ediție. Gală și regal poetic, la Lancrăm

 Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga„ Alba vă invită marți, 9 mai 2017, începând cu ora 11.00, la Casa Memorială ”Lucian Blaga„ din Lancrăm, să participați la decernarea Premiului Național pentru Poezie ”Lucian Blaga”.

Instituirea unui premiu național pentru poezie, care să poarte numele marelui om de cultură – Lucian Blaga, este un demers mai mult decât firesc și necesar. La inițiativa Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara, acest premiu este, pe de-o parte, un omagiu adus marelui poet Lucian Blaga, pe de alta este recunoașterea valorii unui alt poet român al zilelor noastre.

ELIT

”Vă așteptăm la această primă ediție pentru a-i aduce împreună firescul omagiu, dar și pentru a ne bucura de un regal poetic susținut nu numai de poetul care va fi desemnat câștigătorul acestu premiu, dar și de poeții nominalizați”, transmit organizatorii.

Aici e casa mea. Dincolo soarele şi grădină cu stupi./Voi treceţi pe drum, vă uitaţi printre gratii de poartă/ şi aşteptaţi să vorbesc. ” (”Către cititori”, Lucian Blaga)

Din program:

Omagiu poetului Lucian Blaga

Laudatio pentru laureatul ediției

Decernarea premiului

Discurs al poetului premiat

Recital de poezie.

(A.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...