9 august – Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor

9 august – Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor

Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor este celebrată, în 9 august, pentru a marca importanța conservării speciilor, pentru promovarea educației și a informării opiniei publice cu privire la conservarea biodiversității.

gradina zoologicaCultivarea dragostei pentru natură și animale reprezintă un obiectiv important în formarea tinerelor generații. Parcurile și grădinile zoologice, dincolo de aspectul educativ reprezintă, în primul rând, șansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariție. Parcurile joacă un rol deosebit de important în educația de mediu. Promovarea protejării parcurilor se face de multe ori în numele protejării calității vieții și pentru conservarea biodiversității.

ELIT

Marcată anual, această zi este dovada interesului pe care comunitatea internațională îl acordă conservării biodiversității. Vizitarea unei grădini zoologice este o experiență educațională și un mod interesant de a-ți petrece timpul liber.

Grădinile zoologice au evoluat în decursul ultimilor ani și au devenit mult mai sofisticate. Acestea au fost îmbunătățite de-a lungul timpului, în așa fel încât să copieze habitatele naturale ale fiecărui animal, care să le permită să se dezvolte și să perpetueze specia. Grădinile zoologice furnizează informații asupra viețuitoarelor sălbatice și au rolul de a promova protecția mediului, a conservării naturii și a speciilor rare și pe cale de dispariție. Interesul oamenilor pentru parcuri ți grădinile zoologice este concretizat în numărul mare al acestora la nivel mondial.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419