Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

9.200 de pensii speciale plătite în noiembrie 2018. Cele mai mari pensii le au magistraţii, în medie peste 17.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ  9.200 de civili au primit în luna noiembrie 2018 pensie specială, conform Casei Naţionale de Pensii. Printre ei magistraţi, piloţi, diplomaţi, parlamentari şi grefieri.

Dintre aceștia, pensionarii din magistratură au cele mai mari pensii speciale: în medie, peste 17.000 lei în noiembrie, de peste şase ori mai mult decât li s-ar fi cuvenit în baza contribuţiei de asigurări sociale virate la buget pe parcursul carierei. Diferenţa dintre cât au primit şi cât li s-ar fi cuvenit în baza contribuţiei pe care au virat-o la pensie am plătit-o cu toţii, de la bugetul de stat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aproape 9.200 de civili au încasat pensie de serviciu în luna noiembrie, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii. De acest privilegiu beneficiază foşti procurori, judecători, grefieri, personal civil navigant din aviaţia civilă, auditori publici externi ai Curţii de Conturi, personal diplomatic şi consular, parlamentari.

Pensiile speciale ale civililor sunt plătite din bugetul asigurărilor sociale, dar şi din bugetul de stat, în acord cu prevederile legilor prin care li s-au acordat aceste privilegii.

Dintre civili, magistraţii pensionari au cele mai mari pensii speciale: în medie, peste 17.100 de lei în luna noiembrie, potrivit datelor Casei de Pensii, pe care Economica.net le-a comparat. Acestora li s-ar fi cuvenit, de fapt, pensii medii de numai 2.700 de lei în noiembrie, în baza contribuţiei plătite la sistemul public de pensii. Diferenţa de peste 14.000 de lei le-a fost plătită de la bugetul de stat, alimentat din banii plătiţi de toţi contribuabilii din România.

Pensionarii din aviaţia civilă au avut, în medie, pensii speciale de aproape 10.700 de lei în noiembrie, arată datele CNPP. Aceştia ar fi meritat, în medie, pensii de aproape 3.300 de lei în luna noiembrie, în funcţie de contribuţia de asigurări sociale virate pe parcursul carierei. Diferenţa de peste 7.000 de lei le-a fost plătită de la bugetul de stat.

Sursa: romaniatv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea