Rămâi conectat

Economie

84 la sută dintre români sunt dispuşi să lucreze peste hotare!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Potrivit „2011 Global Talent Mobility Survey”, efectuat de către The Network, împreună cu organizaţia de cercetare olandeză, Intelligence Group, în perioada iunie-septembrie 2011, în realizarea sondajului fiind implicate 66 de ţări (printre care şi România, prin intermediul BestJobs.ro) şi 162.495 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, aflăm că dacă la nivel internaţional jumătate din forţa de muncă este dispusă să se mute peste hotare, în România, 84 la sută din forţa de muncă este dispusă să se relocheze în străinătate, în timp ce 59 la sută este dispusă să se relocheze doar în ţară.
Iată Top 6 tendinţe privind migraţia forţei de muncă din România
1. Durata perioadei de şedere: 56 la sută dintre români urmăresc un loc de muncă în străinătate pe o durată de cel puţin 5 ani. 2. Motivele mobilităţii forţei de muncă: Primul motiv al deciziei de selecţie a unui job în străinătate este dorinţa pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de şansele de realizare reduse în România. 3. Tipul de colaborare: Cele mai vizate contracte de către români sunt şi cele vizate la nivel internaţional, şi anume contractele pe perioadă determinată (71 la sută). 4. Ţările vizate: Românii îşi doresc să lucreze mai ales în Marea Britanie, Germania, Spania, Italia şi Franţa. 5.Motivele relocării în România: Principalul motiv al respondenţilor privind relocarea în România este oportunitatea de a-şi lărgi experienţa (56 la sută). 6. Instrumentele de căutare a unui job în străinatate: Site-urile de joburi reprezintă, şi pentru români, cele mai utilizate metode (81 la sută) în găsirea unui loc de muncă în străinătate. (Alexandra M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Noi reglementări pentru fermierii români: APIA impune condiții pentru subvențiile pe pășune

Bera Larisa

Publicat

în

Noi reglementări pentru fermierii români: APIA impune condiții pentru subvențiile pe pășune Proprietarii de terenuri agricole din România se confruntă cu noi reglementări stricte în ceea ce privește subvențiile pe pășune acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Recent, autoritățile au anunțat introducerea unei condiții noi care va afecta fermierii ce beneficiază […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea