Rămâi conectat

Curier Județean

80.000 de lei pentru dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, din bugetul judeţului

Publicat

în

Consilierii judeţeni au votat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre prin care se aprobă alocarea sumei de 80.000 de lei, pentru reabilitarea şi dotarea spaţiilor destinate echipajelor care vor încadra autospecialele de terapie intensivă mobilă şi a unui dispecerat integrat ISU – Ambulanţă.

Această investiţie va îmbunătăţi semnificativ capacitătea de răspuns în situaţii de urgenţă şi în urgenţe medicale la nivelul judeţului Alba. La Cluj sau la Tîrgu-Mureş, unde au fost deja implementate astfel de Dispecerate integrate s-a constat reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Proiectul este parte a Acordului de cooperare pentru aplicarea Proiectului de interes public judeţean „Creşterea eficienţei intervenţiilor medicale de urgenţă calificată în judeţul Alba”, încheiat între CJ Alba şi ISU „Unirea” Alba, în 12.07.2012.

Elit - Gustul Desăvârșit

Realizarea dispeceratului integrat ISU – Ambulanţă urmăreşte deasemenea creşterea nivelului de protecţie a cetăţenilor din judeţul Alba, creşterea gradului de încredere a populaţiei în autorităţile locale şi cele profesioniste în domeniul asistenţei medicale de urgenţă, reflectat în sondajele publice.

Suma de 80.000 de lei va fi folosită pentru: acoperirea costului implementării Dispeceratului integrat ISU – Ambulanţă şi pentru operaţionalizarea autospecialei de terapie intensivă mobilă (TIM SMURD), derularea procedurii de achiziţie a bunurilor necesare implementării proiectului, îmbunătăţirea comunicării dintre factorii administraţiei publice locale şi reprezentanţii ISU Alba, prin realizarea unor întâlniri de dialog, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.

Echipajul TIM SMURD va fi format din subofiţeri cu pregătire paramedicală (absolvenţi ai cursurilor de prim-ajutor calificat), angajaţi ISU.

Dispeceratul va fi amenajat în clădirea ISU Alba, unde este nevoie de – refuncţionalizare şi amenajarea unor încăperi de sediu (compartimentări, amenajări interioare, reabilitare pardoseală, grup sanitar), reabilitarea instalaţiilor termice şi sanitare, mobilier, obiecte uz casnic (2 frigidere, 2 cuptoare cu microunde, 2 cafetiere, o maşină de spălat haine), reabilitarea instalaţiei de alimentare cu energie electrică, instalaţie de climatizare în sala serverelor, aparatură aer condiţionat (dispecerat, sala SMURD), dar şi laptop, calculator, 2 imprimante laser, elemente şi consumabile de reţea, TV LCD pentru încăperea SMURD, 2 monitoare TV LCD pentru dispecerat.

Serviciul de Ambulanţă Alba a primit 15.255 solicitări în primele şase luni ale anului, faţă de 14.307 solicitări în semestrul I din 2011, în condiţiile în care are doar două autospeciale de terapie mobilă intensivă. De anul acesta, ISU Alba  este dotat cu alte două astfel de autospeciale. Pe lângă contribuţia substanţială a CJ Alba, TIM SMURD beneficiază şi de 40.000 de lei de la Consiliul Local Alba Iulia, bani ce vor fi folosiţi pentru echipamente de protecţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Publicat

în

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o mașină radiată din circulație.

La data de 16 mai 2022, în jurul orei 18.10, polițiștii din Teiuș, au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea, pe strada Decebal din oraș, un autoturism radiat din circulație.

Față de conducătorul auto, cercările sunt continuate pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

LIVE VIDEO| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Publicat

în

17 mai| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă publică ordinară pentru ziua de marți, 17 mai 2022, de la ora 13:00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, biroul de lucru al Primarului municipiului Alba Iulia, în regim de videoconferinţă.

PROIECT AL ORDINII DE ZI :

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pentru anul 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 126/10.04.2017 a Consiliului Local privind aprobarea proiectului Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea durabilă a ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expoziţional Corp Principal „E”, a cheltuielilor legate de proiect şi a acordului de parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu modificările şi completările ulterioare

3. Proiect de hotărâre privind darea în administrare şi exploatare a unui imobil (teren), proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia, către operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA

4. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe din fondul locativ al Municipiului Alba Iulia

5. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de începere a lucrărilor de construire „Sediu Tribunal Alba”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat și femeie din Aiud, cercetați pentru braconaj piscicol: Au fost prinși la pescuit în perioada prohibiției

Publicat

în

Bărbat și femeie din Aiud, cercetați pentru braconaj piscicol: Au fost prinși la pescuit în perioada prohibiției

Poliţiştii din Aiud au depistat două persoane care au încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Acțiunile în domeniul piscicol continuă.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, ieri, 16 mai 2022, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Aiud au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestor activități, polițiștii au depistat un bărbat, de 65 de ani și o femeie de 62 de ani, amândoi din Aiud, în timp ce pescuiau pe malul unei bălți, din municipiu.

Faţă de cei doi, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metodă al reproducătorilor, în perioada de prohibiție”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare