Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

80.000 de lei pentru dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, din bugetul judeţului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii judeţeni au votat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre prin care se aprobă alocarea sumei de 80.000 de lei, pentru reabilitarea şi dotarea spaţiilor destinate echipajelor care vor încadra autospecialele de terapie intensivă mobilă şi a unui dispecerat integrat ISU – Ambulanţă.

Această investiţie va îmbunătăţi semnificativ capacitătea de răspuns în situaţii de urgenţă şi în urgenţe medicale la nivelul judeţului Alba. La Cluj sau la Tîrgu-Mureş, unde au fost deja implementate astfel de Dispecerate integrate s-a constat reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Proiectul este parte a Acordului de cooperare pentru aplicarea Proiectului de interes public judeţean „Creşterea eficienţei intervenţiilor medicale de urgenţă calificată în judeţul Alba”, încheiat între CJ Alba şi ISU „Unirea” Alba, în 12.07.2012.

Realizarea dispeceratului integrat ISU – Ambulanţă urmăreşte deasemenea creşterea nivelului de protecţie a cetăţenilor din judeţul Alba, creşterea gradului de încredere a populaţiei în autorităţile locale şi cele profesioniste în domeniul asistenţei medicale de urgenţă, reflectat în sondajele publice.

Suma de 80.000 de lei va fi folosită pentru: acoperirea costului implementării Dispeceratului integrat ISU – Ambulanţă şi pentru operaţionalizarea autospecialei de terapie intensivă mobilă (TIM SMURD), derularea procedurii de achiziţie a bunurilor necesare implementării proiectului, îmbunătăţirea comunicării dintre factorii administraţiei publice locale şi reprezentanţii ISU Alba, prin realizarea unor întâlniri de dialog, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.

Echipajul TIM SMURD va fi format din subofiţeri cu pregătire paramedicală (absolvenţi ai cursurilor de prim-ajutor calificat), angajaţi ISU.

Dispeceratul va fi amenajat în clădirea ISU Alba, unde este nevoie de – refuncţionalizare şi amenajarea unor încăperi de sediu (compartimentări, amenajări interioare, reabilitare pardoseală, grup sanitar), reabilitarea instalaţiilor termice şi sanitare, mobilier, obiecte uz casnic (2 frigidere, 2 cuptoare cu microunde, 2 cafetiere, o maşină de spălat haine), reabilitarea instalaţiei de alimentare cu energie electrică, instalaţie de climatizare în sala serverelor, aparatură aer condiţionat (dispecerat, sala SMURD), dar şi laptop, calculator, 2 imprimante laser, elemente şi consumabile de reţea, TV LCD pentru încăperea SMURD, 2 monitoare TV LCD pentru dispecerat.

Serviciul de Ambulanţă Alba a primit 15.255 solicitări în primele şase luni ale anului, faţă de 14.307 solicitări în semestrul I din 2011, în condiţiile în care are doar două autospeciale de terapie mobilă intensivă. De anul acesta, ISU Alba  este dotat cu alte două astfel de autospeciale. Pe lângă contribuţia substanţială a CJ Alba, TIM SMURD beneficiază şi de 40.000 de lei de la Consiliul Local Alba Iulia, bani ce vor fi folosiţi pentru echipamente de protecţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea