Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Spectacolul de drone din 1 Decembrie: Motiv de bucurie și o grijă în minus pentru stăpânii de animale de companie din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spectacolul de drone din 1 Decembrie: Motiv de bucurie și o grijă în minus pentru stăpânii de animale de companie din Alba Iulia

Bucuria focului de artificii cu prilejul Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie la Alba Iulia, lăsa în urmă, în alți ani,  durere pentru anumiți stăpâni de animale de companie. Zgomotul puternic din timpul spectacolului conducea la pierderea ființelor pe care aceștia le îndrăgesc și le consideră parte din familia lor, ori cel mai bun prieten.

Fiindcă nu e în fiecare zi este sărbătoare și cu siguranță nu în fiecare zi avem parte de focuri de artificii, animalele de companie nu sunt acomodate cu zgomotul produs de acest gen de spectacol, iar după cum bine știm auzul lor este mult mai dezvoltat decât al unui om, astfel în momentele de sărbătoare, uneori, acestea se panichează și reacționează haotic, sunt speriate, iar asta a condus de multe ori, în Alba Iulia, la pierderea ființelor dragi.

Câteodată, cu mult noroc, după anunțuri pe rețele de socializare și implicarea oamenilor din comunitate acestea se întorceau acasă lângă stăpâni, dar alteori în urmă rămânea doar un gol în sufletul stăpânilor ce simțeau că au pierdut un prieten, chiar un membru al familie și o parte din ei și viața lor.

Asociația ”Prietenii lui Azor”, înființată cu scopul de a salva în principal câinii abandonați din Ecarisajul din Alba Iulia, prin îngrijire suplimentară, promovarea adopțiilor și evitarea eutasanierii câinilor sănătoși, salută astăzi, 2 decembrie 2021, inițiativa și alegerea administrație locale de a înlocui clasicul moment al focurilor de artificii, specific zilei Naționale a României la Alba Iulia, cu spectacolul de drone ce s-a desfășurat aseară.

„Ne bucurăm tare mult că la Alba Iulia s-a ales o variantă smart pentru încheierea zilei de 1 Decembrie, este un pas spre normalitate, spre emancipare. Felicităm pentru aceasta inițiativă Primăria Alba Iulia, pe domnul primar Gabriel Pleșa și pe toți cei implicați în organizare!” , au transmis pe mediul de socializare reprezentanții Asociației „Prietenii lui Azor”

Astfel astăzi de pe rețele de socializare au lipsit anunțurile cu animale de companie pierdute datorită zgomotului generat de focul de artificii, iar albaiulienii și românii veniți din toate colțurile țării, dar și din afara ei, s-au putut bucura, la Alba Iulia, de un spectacol inedit de drone, unul cu mult mai silențios, iar „pariul” pus de Gabriel Pleșa și actuala administrație locală pare să fie unul câștigător, cel puțin din acest punct de vedere.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea