Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

7 motive pentru a vă spăla și schimba mai des pijamalele (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Știm cu toții că trebuie să facem anumite lucruri pentru sănătatea noastră. În topul listei se află a dormi destul. Și la fel de important este să vă asigurați că este un somn de calitate – asta înseamnă să practicați o igienă bună a somnului.

De cele mai multe ori, atunci când spunem „igiena somnului”, ne referim la obiceiurile care duc la o noapte odihnitoare: să stați departe de telefon și de alte dispozitive electronice, să evitați cofeina, să consumați mâncare și alcool mai devreme etc. Dar igiena regulată este importantă, de asemenea, iar studiile recente au constatat că majoritatea oamenilor nu reușesc să o menționă într-un mod specific. Deci fiți sinceri – cât de des vă schimbați și / sau vă spălați pijamalele?

Pentru unii dintre noi, este o întrebare ciudată, dar pentru alții, probabil că sună alarmele chiar acum. Asta pentru că se dovedește că, potrivit unui studiu recent realizat de Ergoflex, până la 41% dintre femei și 50% dintre bărbați trec la o pereche proaspătă de pijamale doar atunci când perechea actuală începe să miroasă. Acest lucru se întâmplă după 13 nopți pentru bărbați și 17 nopți pentru femei!

Ce alt articol vestimentar ați purta atât de mult? Bineînțeles, este ușor să vedem cum ceva ce purtăm doar în cele mai liniștite vremuri ar fi ușor de luat ca atare, dar înțelegerea nu înseamnă că este OK. În plus, o perioadă de 13 până la 17 zile este mai lungă decât perioada recomandată pentru schimbarea lenjeriei! De ce ai purta pijamale murdare într-un pat curat?

Deci, dacă vă încadrați în acea gamă – sau o purtați și mai mult – trebuie să vă opriți acum. Credeți că reacționăm exagerat? Iată 7 motive pentru care trebuie să vă spălați și să schimbați acele pijamale de bărbați sau femei.

Sunt pline de celule moarte ale pielii. . .

Corpul uman scapă de celulele pielii cu o rată de 30.000 până la 40.000 de celule pe oră. Mergeți mai departe și faceți calculele. Înmulțiți acest număr cu, să zicem, 6 ore de somn pe noapte, apoi cu doar 13 nopți la rând și, până când un bărbat obișnuit își schimbă pijamalele, acestea vor fi pline de 2.340.000 până la 3.120.000 de celule.

. . . iar acele celule ale pielii adăpostesc boli

Sună nebunesc, dar este adevărat. Infecțiile și bacteriile, cum ar fi stafilococul, E Coli și MRSA trăiesc în microorganismele găsite în celulele pielii noastre, așa că petrecerea unor perioade mai lungi de timp cu acele celule vărsate înseamnă o expunere mai lungă la ele. Deși probabilitatea de a avea o infecție stafilococică sau altele asemănătoare din pijamale este scăzută – nu vrem să vă inducem panică – dacă aceste microorganisme se apropie de tractul urinar, acestea pot provoca infecții, cum ar fi cistita, sau pot transfera infecția prin tăieturi și vânătăi. Chiar merită să riscați doar pentru a evita spălatul rufelor?

Sunt pline de acarieni. . .

Motivul pentru care trebuie să ne spălăm cearșafurile săptămânal este același și pentru spălarea și schimbarea pijamalelor. Acarienii de praf adoră celulele moarte ale pielii și, așa cum am descoperit deja, câteva nopți de somn înseamnă că hainele noastre de noapte sunt pline de mii de ele. Spălarea pijamalelor înseamnă a scăpa atât de acarieni, cât și de ceea ce îi atrage.

. . . și agravează alergiile și astmul

De ce sunt acarienii o problemă? Ei bine, dacă sunteți alergic la praf, știți de ce! În plus, dacă aveți alte alergii, acei alergeni sunt adăpostiți și depozitați atât în acarienii de praf, cât și în celulele pielii. Cu cât ambele se acumulează în pat și în pijamale, cu atât sunteți mai expus la ele și cu atât vă vor exacerba alergiile și / sau astmul. Nu vă riscați sănătatea respiratorie atunci când soluția este atât de simplă!

Ele pot provoca acnee și probleme ale pielii

Poate că nu aveți astm. Poate că nu sunteți alergic la nimic. Poate că sunteți încrezător în sănătatea dvs. Așadar, să apelăm la altceva: vanitate. Acele celule ale pielii și bacteriile din ele despre care continuăm să vorbim? Acestea se acumulează în locurile pielii sebacee, adică glandele microscopice producătoare de ulei. Și ce se întâmplă când acestea se înfundă? Așa este, cosuri, puncte negre, acnee generală și chiar chisturi! Salvați-vă pielea și economisiți banii dați pe produsele pentru îngrijirea pielii care combat acneea, schimbându-vă pijamalele.

Miros

Chiar trebuie să vă explicăm? Chiar dacă nu vă deranjează personal, gândiți-vă la partenerul dvs. care doarme. Gândiți-vă la cât de bine ați putea mirosi.
Pur și simplu se simt mai bine când sunt curate
Nu doar că există tot felul de motive pentru a evita purtarea pijamalei pe perioade lungi; există, de asemenea, există atât de multe avantaje în purtarea celor curate. Motivul numărul unu revine la această idee de „igienă a somnului”: veți dormi atât de bine în haine de noapte curate.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea