6-7 iulie: Şcoală de vară pentru dialog intercultural – „Identitate şi Alteritate”, la Casa de Cultură din Cugir
Sala de conferinţe a Casei Orăşeneşti de Cultură din Cugir găzduieşte în perioada 6-7 iulie, manifestarea, Şcoala de vară pentru dialog intercultural: identitate şi alteritate. Evenimentul este organizat de Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură din Cugir şi are drept scop ca prin intermediul dezbaterii să se aducă noi clarificări cu privire la identitatea şi alteritatea în spaţiul culturii ca o rezultantă a eternităţii valorilor româneşti, unele dintre acestea având caracter universal.
Alteritatea în spaţiul cultural reprezintă la rândul său întâlnirea şi acceptarea celuilalt, o acceptare ce presupune conştientizarea diferenţelor esenţiale, dar care pot funcţiona împreună. Identitatea şi alteritatea s-au îmbunătăţit continuu, lucru posibil datorită convieţuirii romanilor cu alte etnii şi datorită relaţiilor pe care le avem cu popoarele învecinate. În zilele noastre identitatea şi alteritatea prezente în spaţiul cultural românesc reprezintă o stare de normalitate, o expresie a libertăţii de creaţie.
Cu prilejul Şcolii de vară de la Cugir vor prezenta lucrări: prof. univ. dr. Gheorghe Manolache – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu; prof. Univ. Dr. Pavel Puşcaş, lector univ. dr. Corina Moldovan, lector univ. Angelica Puşcaş, dr. Anca Elisabeta Tatay,dr. Gabriela Rusu, şi Drd. Valentin Trifescu de la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. Nicolae Florea -Cugir; prof. Gabriela Urs – Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” Cugir; prof. Horia Rotche – viceprimar Cugir.
La eveniment sunt invitaţi să participe, oficialităţi locale, profesori de istorie din cadrul colegiilor şi şcolilor gimnaziale, directori de instituţii şcolare, intelectuali, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Interes crescut pentru dezvoltarea regiunii cu ajutorul fondurilor europene gestionate de ADR Centru: 1564 de proiecte depuse până la finalul anului 2024, cu o valoare totală de aproape 2,1 miliarde de euro
Interes crescut pentru dezvoltarea regiunii cu ajutorul fondurilor europene gestionate de ADR Centru: 1564 de proiecte depuse până la finalul anului 2024, cu o valoare totală de aproape 2,1 miliarde de euro Activitatea ADR Centru în anul 2025 pornește de la bazele solide construite perioada de peste 26 de ani în care instituția și-a diversificat […]