Rămâi conectat

Curier Județean

6-7 iulie: Şcoală de vară pentru dialog intercultural – „Identitate şi Alteritate”, la Casa de Cultură din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

casa de culturaSala de conferinţe a Casei Orăşeneşti de Cultură din Cugir găzduieşte în perioada 6-7 iulie, manifestarea, Şcoala de vară pentru dialog intercultural: identitate şi alteritate. Evenimentul este organizat de Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură din Cugir şi are drept scop ca prin intermediul dezbaterii să se aducă noi clarificări cu privire la identitatea şi alteritatea în spaţiul culturii ca o rezultantă a eternităţii valorilor româneşti, unele dintre acestea având caracter universal.

Alteritatea în spaţiul cultural reprezintă la rândul său întâlnirea şi acceptarea celuilalt, o acceptare ce presupune conştientizarea diferenţelor esenţiale, dar care pot funcţiona împreună. Identitatea şi alteritatea s-au îmbunătăţit continuu, lucru posibil datorită convieţuirii romanilor cu alte etnii şi datorită relaţiilor pe care le avem cu popoarele învecinate. În zilele noastre identitatea şi alteritatea prezente în spaţiul cultural românesc reprezintă o stare de normalitate, o expresie a libertăţii de creaţie.

Cu prilejul Şcolii de vară de la Cugir vor prezenta lucrări: prof. univ. dr. Gheorghe Manolache – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu; prof. Univ. Dr. Pavel Puşcaş, lector univ. dr. Corina Moldovan, lector univ. Angelica Puşcaş, dr. Anca Elisabeta Tatay,dr. Gabriela Rusu, şi Drd. Valentin Trifescu de la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. Nicolae Florea -Cugir; prof. Gabriela Urs  – Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” Cugir; prof. Horia Rotche – viceprimar Cugir.

La eveniment sunt invitaţi să participe, oficialităţi locale, profesori de istorie din cadrul colegiilor şi şcolilor gimnaziale, directori de instituţii şcolare, intelectuali, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un bărbat de 38 de ani, din Abrud, este suspectat de polițiștii din Abrud că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. La data de 27 martie 2024, în jurul orei 14.30, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea