50 de angajaţi ai Hidroserv Sebeş au participat la mitingul din Capitală, alături de alte sute de sindicalişti din ţară
Sute de angajaţi din domeniul energiei au protestat astăzi la Bucureşti. Chiar dacă iniţial şi-au anunţat prezenţa peste 100 de sindicalişti de la Hidroserv Sebeş, în Capitală au ajuns doar 50 de persoane. În total au luat parte la miting 500 de oameni din toată ţara. Ţinta acuzaţiilor a fost administratorul judiciar al SC Hidroelectrica, Remus Borza.
Protestatarii şi-au strigat în stradă nemulţumirile iar lozinci precum „Hidro nu e al tău” sau „Hoţii” au răsunat timp de două ore. Administratorul judiciar Remus Borza a refuzat să discute cu sindicaliştii, dar aceştia sunt hotărâţi ca, în cazul în care conducerea nu va lua nicio măsură care să îi mulţumească, protestele în stradă să fie reluate vinerea viitoare.
Mitingul de astăzi a fost unul civilizat şi nu s-au înregistrat incidente.
Nemulţumirile legate de Borza vin, spus protestatarii, din decizia acestuia de a nu mai acorda lucrări societăţilor ce se ocupă de întreţinerea şi reparaţiile hidrocentralelor din ţară, în unele situaţii de mai bine de 2 luni. Sindicaliştii vor, prin protestul lor, să atragă atenţia asupra faptului că lipsa operaţiunilor de mentenanţă la centralele hidroelectrice, poate duce la distrugerea acestora şi implicit la daune serioase aduse sistemului energetic din România. Începând din ianuarie, angajaţii societăţilor Hidroserv din ţară mai sunt chemaţi la muncă doar 4 zile pe săptămână, iar salariile acestora s-au diminuat cu peste 30%.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor