Rămâi conectat

Ştirea zilei

50 de angajaţi ai Hidroserv Sebeş au participat la mitingul din Capitală, alături de alte sute de sindicalişti din ţară

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Sute de angajaţi din domeniul energiei au protestat astăzi la Bucureşti. Chiar dacă iniţial şi-au anunţat prezenţa peste 100 de sindicalişti de la Hidroserv Sebeş, în Capitală au ajuns doar 50 de persoane. În total au luat parte la miting 500 de oameni din toată ţara. Ţinta acuzaţiilor a fost administratorul judiciar al SC Hidroelectrica, Remus Borza.

Protestatarii şi-au strigat în stradă nemulţumirile iar lozinci precum „Hidro nu e al tău” sau „Hoţii” au răsunat timp de două ore. Administratorul judiciar Remus Borza a refuzat să discute cu sindicaliştii, dar aceştia sunt hotărâţi ca, în cazul în care conducerea nu va lua nicio măsură care să îi mulţumească, protestele în stradă să fie reluate vinerea viitoare.

Mitingul de astăzi a fost unul civilizat şi nu s-au înregistrat incidente.

Nemulţumirile legate de Borza vin, spus protestatarii, din decizia acestuia de a nu mai acorda lucrări societăţilor ce se ocupă de întreţinerea şi reparaţiile hidrocentralelor din ţară, în unele situaţii de mai bine de 2 luni. Sindicaliştii vor, prin protestul lor, să atragă atenţia asupra faptului că lipsa operaţiunilor de mentenanţă la centralele hidroelectrice, poate duce la distrugerea acestora şi implicit la daune serioase aduse sistemului energetic din România. Începând din ianuarie, angajaţii societăţilor Hidroserv din ţară mai sunt chemaţi la muncă doar 4 zile pe săptămână, iar salariile acestora s-au diminuat cu peste 30%.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea