Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

5 octombrie: Ziua Mondială a Profesorilor, subliniază importanța și rolulul jucat de dascăli în întreaga lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

În fiecare an, la data de 5 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Profesorilor. Cu ocazia Zilei Profesorilor din acest an, UNESCO reamintește comunității globale că „Dreptul la educație dă dreptul la un profesor calificat„.

Această temă a fost aleasă pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948), unde educația este recunoscută ca un drept fundamental. Un drept care nu poate fi îndeplinit fără profesori calificați.

Ziua Profesorilor subliniază importanța și rolulul jucat de dascăli în întreaga lume, dar și responsabilitatea pe care o poartă în educarea generațiilor viitoare.

Ziua Mondială a Profesorilor sau Ziua Educației se desfășoară sub tema „Dreptul la educație este dreptul la un profesor calificat„.

Cadrele didactice bine pregătite sunt cheia dezvoltării globale durabile, iar pregătirea lor și condițiile de muncă se numără printre prioritățile UNESCO.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

24 iunie: Sânzienele sau Drăgaica – SEMNELE care îţi arată că vei avea NOROC tot anul. Tradiţii, obiceiuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 iunie: Sânzienele sau Drăgaica – SEMNELE care îţi arată că vei avea NOROC tot anul. Tradiţii, obiceiuri Ziua de 24 iunie marchează sărbători importante în cultura și spiritualitatea ortodoxă, dar mai ales română, din numeroase puncte de vedere. Din punct de vedere ortodox, pe 24 iunie sărbătorim Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, prilej de mare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea