5 Martie: Ziua Mondială a Eficienței Energetice. Practici care vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei
5 Martie: Ziua Mondială a Eficienței Energetice. Practici care vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei
Ziua Mondială a Eficienţei Energetice este sărbătorită din 1998, când a avut loc în premieră o reuniune la nivel internaţional a experţilor pentru a aborda criza energetică şi soluţiile posibile.
Eficiența energetică este un termen foarte larg care se referă la multele modalități prin care putem obține același beneficiu (lumină, încălzire, mișcare, etc.) folosind mai puțină energie. Domeniul acoperă automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale îmbunătățite, izolarea mai bună a caselor și o gamă de alte tehnologii. Pentru că economisirea energiei înseamnă și economisirea banilor, eficiența energetică este foarte profitabilă.
Astfel, 5 martie reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra practicilor care vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei, precum şi asupra angajamentului guvernelor, companiilor şi instituţiilor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Economisirea energiei înseamnă economisirea banilor, iar domeniul acoperă de la becurile economice, izolarea caselor, transport, până la bune practici acasă sau la serviciu.
Astfel, nu uitaţi: – Utilizaţi bicicleta sau mergeţi pe jos. Există momente în cursul unei săptămâni în care putem să folosim bicicleta sau să alegem să mergem pe jos. Opţiunile de transport nu poluează. – Transportul urban în comun. Reduce impactul asupra mediului utilizând transportul în comun -metroul, autobuzul sau tramvaiul. Poţi asculta muzică, ai timp să citeşti o carte sau să discuţi cu prietenii.
– Activităţi de recreere. Alergare, role, înot sunt câteva exemple de activităţi care produc un nivel scăzut de emisii de gaz.
– Electronice verzi. Să cumpărăm produse care sunt realizate de companii care nu folosesc în procesul de producţie substanţe periculoase pentru mediu.
– Becurile ecologice. Au o durată de funcţionare mai mare şi consum mai mic dând aceeaşi luminozitate! Şi nici preţul nu este exagerat de mare comparativ cu economia pe care o faci folosindu-le!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există Pentru ca un angajat să fie eficient la locul de muncă este necesar să fie sănătos.Pentru momentele în care sănătatea angajatului este afectată, legislația din România prevede mai multe tipuri de concedii medicale, menite să sprijine refacerea […]
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci Experții economici fac praf măsurile fiscale luate în România, luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025, dar care se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state […]
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]