5 Martie: Ziua Mondială a Eficienței Energetice. Practici care vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei
5 Martie: Ziua Mondială a Eficienței Energetice. Practici care vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei
Ziua Mondială a Eficienţei Energetice este sărbătorită din 1998, când a avut loc în premieră o reuniune la nivel internaţional a experţilor pentru a aborda criza energetică şi soluţiile posibile.
Eficiența energetică este un termen foarte larg care se referă la multele modalități prin care putem obține același beneficiu (lumină, încălzire, mișcare, etc.) folosind mai puțină energie. Domeniul acoperă automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale îmbunătățite, izolarea mai bună a caselor și o gamă de alte tehnologii. Pentru că economisirea energiei înseamnă și economisirea banilor, eficiența energetică este foarte profitabilă.
Astfel, 5 martie reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra practicilor care vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei, precum şi asupra angajamentului guvernelor, companiilor şi instituţiilor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Economisirea energiei înseamnă economisirea banilor, iar domeniul acoperă de la becurile economice, izolarea caselor, transport, până la bune practici acasă sau la serviciu.
Astfel, nu uitaţi: – Utilizaţi bicicleta sau mergeţi pe jos. Există momente în cursul unei săptămâni în care putem să folosim bicicleta sau să alegem să mergem pe jos. Opţiunile de transport nu poluează. – Transportul urban în comun. Reduce impactul asupra mediului utilizând transportul în comun -metroul, autobuzul sau tramvaiul. Poţi asculta muzică, ai timp să citeşti o carte sau să discuţi cu prietenii.
– Activităţi de recreere. Alergare, role, înot sunt câteva exemple de activităţi care produc un nivel scăzut de emisii de gaz.
– Electronice verzi. Să cumpărăm produse care sunt realizate de companii care nu folosesc în procesul de producţie substanţe periculoase pentru mediu.
– Becurile ecologice. Au o durată de funcţionare mai mare şi consum mai mic dând aceeaşi luminozitate! Şi nici preţul nu este exagerat de mare comparativ cu economia pe care o faci folosindu-le!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Corigențe 2025 | În perioada 7-18 iulie 2025, va avea loc sesiunea de corigențe pentru elevii din învășământul primar, gimnazial, liceal și profesional. În ce condiții riști să rămâi repetent
Corigențe 2025 | În perioada 7-18 iulie 2025, va avea loc sesiunea de corigențe pentru elevii din învășământul primar, gimnazial, liceal și profesional. În ce condiții riști să rămâi repetent În perioada 7-18 iulie 2025, potrivit unei adrese trimise inspectoratelor şcolare de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, vor avea loc examenele de corigenţă pentru elevii […]
Vremuri grele pentru români: După creșterea TVA, o familie cu doi copii va cheltui mai mult decât cei 3.000 de lei pe care îi dă în prezent pentru mâncare
Vremuri grele pentru români: După creșterea TVA, o familie cu doi copii va cheltui mai mult decât cei 3.000 de lei pe care îi dă în prezent pentru mâncare Vremurile vor fi mai grele decât ne aşteptam. Premierul Ilie Bolojan a anunţat oficial măsurile de austeritate: vom avea două cote de TVA, ambele mai mari […]
ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE 2025: Modificări majore în ceea ce privește scutirile de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate. Cine riscă să rămână neasigurat?
ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE 2025: Modificări majore în ceea ce privește scutirile de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate. Cine riscă să rămână neasigurat? Guvernul României propune modificări majore în ceea ce privește scutirile de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS), prevăzute în Codul fiscal. În urma acestor modificări, unii români […]