Rămâi conectat

Curier Județean

40 de albaiulieni împotriva ACTA

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La acţiunea de protest împotriva ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), începută astăzi, în jurul orei 17:00, în faţa hotelului Cetate din Alba Iulia, deşi în realitate este o problemă destul de serioasă, au reuşit să se adune doar 40 de albaiulieni, cu preponderenţă tineri. Asta chiar dacă protestul  a fost promovat masiv pe reţelele de socializare cu câteva zile în urmă, în special pe Facebook, iar la Flash Mob-ul din Alba Iulia îşi anunţaseră participarea circa 1000 de persoane!  Pentru cei mai puţini informaţi, precizăm încă o dată faptul că acordul  ACTA (care se vrea semnat şi de către ţara noastră) în ultima perioadă a provocat un scandal internaţional şi se referă la adoptarea unor legi prin care s-ar permite încălcarea gravă a vieţii private a utilizatorilor de Internet. Câţiva tineri dintre cei prezenţi au declarat următoarele: ” E un pic cam aiurea, luând în considerare că acele corporaţii  mari ce patronează internetul şi reţelele de socializare sunt prezente şi crescute pe buzunarul nostru. Şi dacă ne gândim că ei vor să mai scoată ceva mărunţiş sau să facă o asigurare pentru viitoarele lor câştiguri, e o chestie să-ţi acoperi produsul şi altă chestie să-ţi baţi joc de oamenii care de fapt te-au adus unde ai ajuns” , „Socializarea pe Facebook a căzut guverne, de asta le este frică” sau „Şi-au dat seama că nu deţin controlul total…”. La faţa locului au fost prezente şi forţe de ordine din  cadrul Jandarmeriei şi Poliţiei Locale a municipiului Alba Iulia, care le-au precizat celor de faţă că deşi protestul în sine poate se justifică, pentru acesta nu a fost depusă nici o cerere de aprobare din partea autorităţilor locale ale municipiului Alba Iulia. Cu toate acestea i-au lăsat să se manifeste în voie pe cei prezenţi. (A.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea