Rămâi conectat

Actualitate

332 de poliţiştii din Alba învaţă să lucreze în sistem informatic – Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor a costat 2,5 milioane de euro

În perioada 3 ianuarie – 10 februarie 2012, la sediul Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba se desfăşoară o sesiune de instruire a poliţiştilor din cadrul unităţii privind utilizarea aplicaţiei S.N.R.I. (Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor). 

Şeful Politiei Romane, Chestorul Liviu Popa a explicat ca, in cadrul acestui sistem, „va exista un server la Bucuresti si fiecare agent, fiecare politist va introduce in terminalele din toata tara ale acestei retele toata activitatea lui din ultimele 24 de ore”.
Potrivit lui Popa, rolul Sistemului National de Raportare a Incidentelor este acela de a constiui o baza de date care sa fie actualizata zilnic cu „evenimentele politienesti” de toate tipurile, astfel incat sa existe permanent o situatie exacta a incalcarilor legii, de orice natura.

Referitor la costul Sistemului National de Raportare a Incidentelor, seful Politiei Romane a afirmat ca acesta este de 2,5 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile.

La această sesiune de instruire, efectuată de specialişti din cadrul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei, vor participa un număr de 332 de poliţişti, din toate structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Utilizarea acestui sistem informatic, de către toate structurile operative, va conduce la o îmbunătăţire consistentă a aspectelor din activitatea poliţiei, cum ar fi: preluarea plângerilor cetăţenilor, înregistrarea acestora urmând a fi făcută direct în format electronic, completarea şi arhivarea rapoartelor de activitate de către poliţiştii din teren, prin trecerea acestora de pe suportul de hârtie pe cel electronic, trasarea itinerariilor de patrulare pentru agenţii de ordine şi siguranţă publică, în urma analizei rapoartelor de activitate completate în format electronic, analizarea datelor rezultate în urma parcurgerii paşilor enumeraţi mai sus, având ca efect direct şi imediat evidenţierea mult mai uşoară a “zonelor fierbinţi”.

Prin implementarea SNRI, urmărirea lucrărilor penale se va desfăşura într-un mod mult mai eficient, existând posibilitatea de a afla în orice moment ce unitate de poliţie instrumentează un anume dosar. În urma completării rapoartelor în format electronic şi a analizei acestora, echipele de analişti ale poliţiei vor putea trasa “harta infracţionalităţii”, subliniind astfel zonele cele mai afectate, intervalele orare în care se comit faptele penale, genurile de infracţiuni, cât şi bunurile vizate în fiecare dintre aceste zone. Nu în ultimul rând, activitatea poliţiştilor în ce priveşte identificarea suspecţilor va fi mult uşurată, profilele autorilor de infracţiuni fiind întocmite mult mai exact ca rezultat direct al informatizării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

AVERTISMENT pentru amatorii de ceai, la pliculeț: Ce se poate întâmpla în timpul procesului de infuzare

Cezar Lancrajan

Publicat

în

AVERTISMENT pentru amatorii de ceai, la pliculeț: Ce se poate întâmpla în timpul procesului de infuzare Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB) au efectuat un studiu care dezvăluie că pliculețele de ceai confecționate din polimeri eliberează micro și nanoparticule de plastic în timpul procesului de infuzare. Studiul a demonstrat că aceste particule pot […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea