332 de poliţiştii din Alba învaţă să lucreze în sistem informatic – Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor

Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor a costat 2,5 milioane de euro

În perioada 3 ianuarie – 10 februarie 2012, la sediul Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba se desfăşoară o sesiune de instruire a poliţiştilor din cadrul unităţii privind utilizarea aplicaţiei S.N.R.I. (Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor). 

ELIT

Şeful Politiei Romane, Chestorul Liviu Popa a explicat ca, in cadrul acestui sistem, „va exista un server la Bucuresti si fiecare agent, fiecare politist va introduce in terminalele din toata tara ale acestei retele toata activitatea lui din ultimele 24 de ore”.
Potrivit lui Popa, rolul Sistemului National de Raportare a Incidentelor este acela de a constiui o baza de date care sa fie actualizata zilnic cu „evenimentele politienesti” de toate tipurile, astfel incat sa existe permanent o situatie exacta a incalcarilor legii, de orice natura.

Referitor la costul Sistemului National de Raportare a Incidentelor, seful Politiei Romane a afirmat ca acesta este de 2,5 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile.

Mihail David - 2020

La această sesiune de instruire, efectuată de specialişti din cadrul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei, vor participa un număr de 332 de poliţişti, din toate structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Utilizarea acestui sistem informatic, de către toate structurile operative, va conduce la o îmbunătăţire consistentă a aspectelor din activitatea poliţiei, cum ar fi: preluarea plângerilor cetăţenilor, înregistrarea acestora urmând a fi făcută direct în format electronic, completarea şi arhivarea rapoartelor de activitate de către poliţiştii din teren, prin trecerea acestora de pe suportul de hârtie pe cel electronic, trasarea itinerariilor de patrulare pentru agenţii de ordine şi siguranţă publică, în urma analizei rapoartelor de activitate completate în format electronic, analizarea datelor rezultate în urma parcurgerii paşilor enumeraţi mai sus, având ca efect direct şi imediat evidenţierea mult mai uşoară a “zonelor fierbinţi”.

Prin implementarea SNRI, urmărirea lucrărilor penale se va desfăşura într-un mod mult mai eficient, existând posibilitatea de a afla în orice moment ce unitate de poliţie instrumentează un anume dosar. În urma completării rapoartelor în format electronic şi a analizei acestora, echipele de analişti ale poliţiei vor putea trasa “harta infracţionalităţii”, subliniind astfel zonele cele mai afectate, intervalele orare în care se comit faptele penale, genurile de infracţiuni, cât şi bunurile vizate în fiecare dintre aceste zone. Nu în ultimul rând, activitatea poliţiştilor în ce priveşte identificarea suspecţilor va fi mult uşurată, profilele autorilor de infracţiuni fiind întocmite mult mai exact ca rezultat direct al informatizării.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

5 Comentarii

nicolae 5 ianuarie 2012 at 21:03

A,ok,sper ca acum sa primesc si eu raspuns la plangerea pe care am depus-o an 1986,cand mi-a fost furata bicicleta,sau la sesizarea pe care am facut-o la DNA acum 2 ani,,

Doru 6 ianuarie 2012 at 8:43

SPER SA II AJUTE DUMNEZEU, SA FACA CURSURILE , IN SCARISOARA, UNDE DE TREI SAPTAMINI SI CEVA NU ESTE „INTERNET”, GRATIE GUNOAIELOR DE LA „RCS RDS”-UNGUROCI IMPUTITI !

elicopter 6 ianuarie 2012 at 13:53

Daca acuma invata, cred ca vor prinde multi hoti ; dar cetatenii la comiterea unui furt trebuie sa ceaqra numar de inregistrare a faptei caci astia nu-si cauta singuri de lucru si ascund starea infractionala.
@nicolae-o sa iti gaseasca bicicleta pe lumea cealalta, prin anul 4000.

vigilante 6 ianuarie 2012 at 19:25

Deci in primul rand toate infractiunile comise trebuie raportate pe internet pe situl politiei, scrise cu litere mari si fara diacritice. Infractorul isi va declina obligatoriu identitatea (nume, prenume, adresa completa, CNP, nr de la asigurari sociale, alte date facultative, de ex de cate ori face dragoste cu sotia, a lui, a sefului, a subalternului, de cate ori injura, daca mananca seminte sau nu, daca bea bere la PET, daca are legaturi amoroase cu soacra, vecina, cainele). Se va cere la sfarsit confirmarea platii cu cardul a contravalorii unei perechi de catuse utilizata la o eventuala arestare cat si o schema a arborelui genealogic al individului din care sa rezulte ca nu e ruda cu urmatoarele categorii acceptate de lege: politician, „afacerist” (afaceri cu statul, evident), beizadea, spagar. Mult succes politiei romane in era internetului.

dolfi 6 ianuarie 2012 at 21:46

si sa nu uitam de optiunea: Toarna reclamagiul la… reclamat, pe sistemul de dinainte de 1989. „Am primit un telefon (de la reclamantu’ X cu adresa Y…)”
Ca astfel reclamatul sa aibe o sansa de confruntare fata in fata si sa-i multumeasca crestineste reclamagiului.
Ce nu era fain, reclamai pe unu’ pentru perturbarea linistii publice sau mai rau ptr furt, si te trezeai cu contravenientu la usa ca-ti rupe picioarele

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...