Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

31 MAI : Ziua Geniștilor Militari, 162 de ani de la înfiinţarea Armei Geniu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

31 MAI : Ziua Geniștilor Militari, 162 de ani de la înfiinţarea Armei Geniu

Militarii din forţele terestre sărbătoresc anul acesta, în ultima zi a lunii mai, 162 de ani de la înfiinţarea Armei Geniu.
Este data la care, în anul 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat înființarea unui batalion de geniu, necesar pentru „înaintarea lucrărilor publice”. Acest moment marchează data ”naşterii” primei unităţi de geniu din armata română – Batalionul 1 Geniu.
De-a lungul timpului, arma geniu a trecut prin diferite schimbări, astfel că, la începutul Primului Război Mondial, trupele de geniu erau formate dintr-un regiment de pontonieri, un regiment de căi ferate, cinci batalioane de pionieri şi un batalion de specialităţi cu o companie aerostaţii.
Batalionul 136 Geniu ” Apulum”, din Alba Iulia, a împlinit, la 1 aprilie a.c., 84 de ani de existență.
Cu o bogată tradiţie şi experienţă, dobândite în executarea unui spectru larg de misiuni, cu personal bine pregătit şi motivat pentru a acţiona oportun la realizarea obiectivelor viitoare, geniștii din Alba Iulia sunt mereu la datorie, acolo unde este nevoie de ei.
De ziua Armei Geniu , militarii Batalionului 136 Geniu “Apulum” se află în plin proces de pregătire, în cadrul taberei de instrucție la apă pe râul Mureș, în zona localității Sântimbru din județul Alba, unde timp de două săptămâni vor fi testate capabilitățile de trecere a unui curs de apă prin construcția a două puncte: un pod jos metalic și un pod de pontoane, ambele cu lungimea de 75m.
„Vă urăm, stimați colegi, ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, sănătate din belșug și spor în activitate. La mulți ani! „
Text: Mr. Iulian Gorun, Petruța Pop

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea