Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

31 mai 2024: „Alege libertatea”, eveniment pentru prevenția consumului de droguri. Interviuri cu foști consumatori și filme realizate de liceeni la Casa de Cultură „Ion Stângereanu” din Ocna Mureș

Bogdan Ilea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

31 mai 2024: „Alege libertatea”, eveniment pentru prevenția consumului de droguri. Interviuri cu foști consumatori și filme realizate de liceeni la Casa de Cultură „Ion Stângereanu” din Ocna Mureș

Evenimentul „Alege libertatea”, dedicat prevenției consumului de substanțe intersize va avea loc în Ocna Mureș, la Casa de Cultură „Ion Stângereanu.” Filmulețe create de liceeni din cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior” și interviuri cu foști consumatori de stupefiante, vor fi prezentate cu scopul conștientizării riscului pe care consumul de droguri îl provoacă.

Asociația „Acțiuni Sociale prin Metode Educative Active – A.S.M.E.A.” în colaborare cu Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș, Liceul Tehnologic Ocna Mureș și Primăria orașului Ocna Mureș vă invită vineri, 31 mai 2024, la evenimentul „Alege libertatea”, găzduit la Casa de Cultură „Ion Sângereanu”, (Strada Nicolae Iorga, nr. 34 Ocna Mureș), în intervalul 16:30 – 18:15.

Evenimentul vizează conștientizarea consecințelor negative asociate consumului de droguri în rândul adolescenților dar și pe cel al stigmatizării și discriminării asupra persoanelor care consumă droguri și a familiilor acestora.

Citește și: CTS Alba, apel la donare de sânge: ”Avem stocuri insuficiente de sânge la grupele O negativ, A pozitiv și A negativ”

Agenda evenimentului „Alege libertatea”

16:30-17:00

Vizionarea de filme realizate de adolescenți de la Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș și Liceul Tehnologic Ocna Mureș, pe tema consumului de substanțe interzise. Scenariile s-au generat în cadrul atelierelor de scriere creativă „Ateliere de scris scenarii de viață” desfășurate în cadrul Proiectului „Alege libertatea”.

Interviuri cu foști consumatori de droguri.
Vizionarea expoziției de desene cu mesaj antidrog, realizate de adolescenți.
17:00 – 18:00

Spectacolul „Alege libertatea” care își propune să documenteze teribilismul și pericolul la care se expun adolescenții și să vorbească despre cât de importantă e comunicarea și încrederea dintre adulți și copii.
18:00 – 18:15

Mărturii din partea participanților și susținătorilor proiectului „Alege libertatea!”.
Proiectul „Alege libertatea!” este derulat de Asociația Acțiuni Sociale prin Metode Educative Active – A.S.M.E.A și finanțat prin programul În stare de bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Scopul proiectului este creșterea gradului de conștientizare și implicare a adolescenților din orașul Ocna Mureș, județul Alba, în activități de prevenire a consumului de droguri, în scopul reducerii factorilor de risc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 50 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 24 de ore, în Alba: Amenzi de peste 13.000 lei și două permise reținute

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Peste 50 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 24 de ore, în Alba: Amenzi de peste 13.000 lei și două permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea