Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

31 iulie-1 august 2023| COD GALBEN de inundații în Alba: Ce râuri sunt vizate de avertizări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

COD GALBEN de inundații în Alba: Ce râuri sunt vizate de avertizări

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare importantă privind situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore.

În contextul precipitațiilor prognozate și a propagării acestora, s-a actualizat Avertizarea Hidrologică numărul 100 din 30 iulie 2023.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Codul galben emis de INHGA este în vigoare în intervalul 31 iulie 2023, de la ora 11:00, până la 1 august 2023, ora 09:00, pe o serie de râuri din diverse bazine hidrografice. Județele afectate de acest cod galben sunt Maramureș, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Mureș, Alba, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Suceava, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea. De asemenea, codul galben se referă și la afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

Principalele fenomene vizate de această atenționare sunt scurgerile importante pe versanți, torenții, pâraiele, viiturile rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale. De-a lungul unor râuri din județele Cluj, Alba, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău și Tulcea, probabilitatea și intensitatea acestor fenomene sunt mai mari, fiind necesară luarea de măsuri de prevenție și protecție.

INHGA precizează că este important să se monitorizeze evoluția situației hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră”.

Totodată, se recomandă urmărirea actualizărilor prognozei hidrologice pentru a fi la curent cu eventuale schimbări și evoluții în situație. Pentru informații detaliate despre zonele afectate și măsuri de precauție, cetățenii sunt îndemnați să consulte autoritățile locale și INHGA.

Este important ca populația și autoritățile locale să fie pregătite pentru astfel de fenomene hidrometeorologice periculoase, pentru a minimiza impactul asupra comunităților și proprietăților. Măsurile de prevenție și informarea corectă pot contribui semnificativ la reducerea riscurilor și asigurarea siguranței în astfel de situații critice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea