Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

30 mai 2019, termen FINAL pentru firme la depunerea bilanțurilor pe anul trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Societățile comerciale sunt obligate să întocmeasă anual situații financiare, iar bilanțurile pentru anul trecut trebuie transmise autorităților până joia viitoare. În acest sens, regulile pentru bilanțurile aferente anului 2018 au fost oficializate de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP) încă din luna ianuarie. Ratarea termenului de depunere a bilanțurilor va putea avea consecințe nefaste pentru firme.

Ordinul MFP nr. 10/2019 privind principalele aspecte legate de întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale și a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice și pentru reglementarea unor aspecte contabile a fost publicat în ianuarie 2019 în Monitorul Oficial.

Companiile se numără printre principalele entități obligate să depună anual la unitățile MFP situațiile financiare la 31 decembrie. Conform regulilor stabilite de minister pentru bilanțurile aferente anului 2018, acestea din urmă trebuie depuse în 150 de zile de la încheierea exercițiului financiar, adică până la data de 30 mai 2019.

Referitor la depunere, firmele pot transmite situațiile financiare anuale, în format tipărit și în format electronic, la registratura unităților MFP sau la oficiile poștale, prin scrisori cu valoare declarată, ori numai în formă electronică, pe www.e-guvernare.ro. Formularele electronice pentru transmiterea bilanțurilor pentru anul 2018 sunt disponibile online pe site-ul Fiscului, acestea fiind actualizate ultima oară chiar astăzi.

Depășirea termenului legal de depunere a situațiilor financiare pe anul 2018 va putea fi sancționată, conform Legii contabilității, după cum urmează:

– amendă de la 300 la 1.000 de lei, pentru o întârziere între 1 și 15 zile lucrătoare;
– amendă de la 1.000 la 3.000 de lei, pentru o întârziere între 16 și 30 de zile lucrătoare;
– amendă de la 1.500 la 4.500 de lei, pentru o întârziere de peste 30 de zile lucrătoare.

Dacă bilanțurile nu vor fi depuse deloc, sancțiunea va fi amenda de la 2.000 la 5.000 de lei. În plus, dacă întârzierea depășește 60 de zile lucrătoare,

Legea societăților prevede că, la cererea oricărei persoane interesate, precum și a Registrului Comerțului, tribunalul va putea pronunța dizolvarea companiei.

Sursa: avocat.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea