Rămâi conectat

Politică Administrație

30.000 de lei de la Bugetul municipiului Alba Iulia pentru Asociația ”Prietenii Muzeului Unirii”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Continuă acțiunea de promovare a valorilor culturale ale municipiului Alba Iulia, prin proiectul ”Maierii Belgradului. Icoana, moștenire spirituală”

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, joi, alocarea unei sume de 30.000 de lei, din bugetul municipiului, pentru Asociația ”Prietenii Muzeului Unirii”. Banii vor fi folosiți pentru continuarea acțiunii de promovare a valorilor culturale ale orașului prin valorificarea mai extinsă a atelierului de iconari din Cartierul Maieri.

Maierii Balgradului19Este vorba de prelungirea, cu 5 luni, a implementării proiectului ”Maierii Belgradului. Icoana, moștenire spirituală”, demarat anul trecut, perioadă în care vor fi vizate patru obiective principale: promovarea școlii de pictură Maieri; publicarea unei cărți de colorat; publicarea unui caiet de modele după imaginile originale din colecția muzeului.

În cadrul proiectului vor fi organizate workshop-uri cu acces gratuit, într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Alba Iulia, unde doritorii vor avea la dispoziție toate materialele necesare pentru a învăța tehnica tradițională de realizare a icoanelor. La final, va fi organizată o expoziție unde vor fi prezentate toate icoanele realizate în timpul acestor întâlniri, iar cursanții vor primi drept recompensă atât icoana pictată, cât și un exemplar din caietul de modele, pe baza căruia vor putea să realizeze și alte lucrări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea