Rămâi conectat

Actualitate

”3 milioane” – spectacol de teatru eveniment la Casa de Cultură a Studenților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Forum Apulum propune un nou eveniment inedit pentru comunitatea din Alba Iulia. Miercuri, 30 mai 2018, începând cu ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenților, va fi pusă în scenă piesa ”3 milioane”, un spectacol de teatru documentar care investighează discursuri ale susținătorilor referendumumului pentru redefinirea familiei.

Rostite pe un ton categoric și adesea vehement, vorbele lor sună convingător. Însă statisticile pomenite în discursuri sunt oare credibile? Informațiile pe care sunt bazate argumentele lor sunt oare adevărate și realiste? Titlul piesei reprezintă numărul de semnături depuse de inițiatorii referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, respectiv cuvântul „soți” cu sintagma „bărbat și femeie”. „3milioane” propune o incursiune dincolo de controverse și propagandă și un exercițiu de a distinge între instigare la ură și dreptul la liberă exprimare, discriminare și corectitudine politică.

*Recomandare de vârstă: 14+
Prețul biletelor este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi și studenți.
BILETE sunt puse în vânzare la Casa Forum, strada Regina Maria nr. 18.
*Un număr limitat de bilete va fi disponibil și la fața locului, în seara spectacolului.
* Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
** Spectacolul „3milioane” reprezintă viziunea artistică a regizoarei Adina Lazăr și a fost conceput cu scopul de a stimula un dialog într-un cadru relaxat și schimburi de idei pe marginea unei teme care a generat în ultimii ani multiple dispute sau luări de poziție, însă mai puține conversații reale, în care participanții să se asculte atent, civilizat și cu răbdare.

Regie: Adina Lazăr
Dramaturgie: Alexandra Felseghi
Scenografie: Silviu Medeșan
Cu: Diana Buluga, Emanuel Cifor, Lucia Mărneanu, Denisse Moise, Lucian Rus
Animații: Paul Mureșan
Documentare: Diana Meseșan
Producător: Create.Act.Enjoy


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea