Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

3 august: Cursă inedită, pe Transfăgărășan. Se încearcă un record mondial de viteză, cu un Ferrari 458 Italia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ferarri-2Speed World Record, pe Transfăgărășan. Și nu cu orice automobil ci cu un Ferrari 458 Italia! Președintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone va încerca să stabilească pe acest traseu un prim record mondial de viteză, pe 3 august 2015.

De la primele teste făcute în România pot să confirm că Transfăgărăşan este într-adevăr cea mai frumoasă şosea din lume”, a afirmat Fabio Barone.

Cu toate că are peste 90 de km, noi am ales partea din traseu cu vedere panoramică, care va fi închisă traficului graţie colaborării cu instituţile româneşti, şi vom parcurge traseul ales în cel mai scurt timp posibil în prezenţa cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce exploram traseul, la ieşirea din tunel, în mod complet surprinzător, m-am regăsit conducând TRANSFAGARASANprintre nori. M-am simţit pe autodromul lui Dumnezeu”, a mai spus Fabio Barone, președintele Ferrari Club Passione Rossa, după prima sa vizită în România.

Proiectul a fost prezentat autorităţilor române și italiene, precum şi jurnaliştilor prezenţi în luna iunie, la Roma. Fabio Barone a obtinut anul trecut un rezultat sub opt minute pe circuitul german de la Nurburgring, tot cu “roşia” de Maranello.

“Ideea mi-a venit în urmă cu un an, însă abia în luna iunie 2015 am reușit să îl demarez”, explică Fabio Barone. “Pentru a putea stabili un record mondial este fundamental ca această tentativă să fie bine pregătită, inclusiv cu antrenamente la locaţie, motiv pentru care a fost necesară organizarea închiderii traseului”, a mai declarat Fabio Barone.

Autoritatea Națională pentru Turism a susținut proiectul și a acordat tot sprijinul logistic necesar pentru derularea acestuia.
“Orice idee ce aduce un plus de vizibilitate țării noastre este binevenită. Proiectul domnului Fabio Barone nu a implicat costuri financiare din partea statului român, însă Autoritatea Națională pentru Turism a susținut această inițiativă, la nivel logistic. Sunt sigură că un astfel de eveniment va aduce România pe harta pasionaților de automobilism, dar și a publicului din întreaga lume. Și de ce nu, ne așteptăm ca anul viitor, un alt campion să își dorească să doboare recordul înregistrat anul acesta”, a declarat Mirela Matichescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Turism.

Mașina pe care o va conduce Fabio Barone va fi personalizată special pentru acest eveniment, cu logo-ul de promovare turistică al României. Evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi şi subiectul unui documentar.

Evenimentul va începe luni, 3 august de la ora 09:00, prin deschiderea “box-ului” pentru primirea oaspeților și a presei, amenajat la punctul de pornire al cursei automobilistice, zona Bâlea Cascadă. În jurul orei 10:30, și în funcție de condițiile meteorologice, este prevăzută tentativa de stabilire a recordului de viteză pe Transfăgărășan, pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea