29 septembrie: ,,Noaptea cercetătorilor europeni”, la Cugir. Experimente chimice și electronice, expoziții și concursuri cu premii, la Colegiul „I.D.” Lăzărescu”
Alături de mai multe orașe din țară și din Europa, și la Cugir va avea loc vineri, 29 septembrie, ”Noaptea cercetătorilor europeni”, eveniment aflat la a XII-a ediție, dedicat promovării stiintei.
Organizatori locali sunt: Colegiul Național “David Prodan” și Colegiul Tehnic “Ion D.Lăzărescu” Cugir. Locația desfășurării manifestării este ColegiulTehnic “I.D. Lăzărescu”Cugir, locul unde timp de 6 ore (17.00 – 23.00) sunt așteptați să fie prezenți câteva sute de participanți. Parteneri locali sunt: S.C. Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, S.C. Nova Grup S.R.L Cugir și Casa de Cultură Cugir.
Potrivit directorului Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu, prof. Ionuț Iancu, vizitatorii vor avea prilejul să interacționeze cu persoane pasionate de diverse domenii de ativitate, să participe la experimente chimice și electronice, să urmărească expozițiile de grafică și artă, tradiție și folclor, economie, jocuri interactive si concursuri. Vor fi expuse principii din fizica, astronomie, chimie, geografie, biologie, experimente, muzica, artă, sport și nutriție, jocuri, activități interactive si concursuri cu premii.
Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017 este evenimentul care te aduce pentru o seară mai aproape de lumea fascinantă a cercetării şi a ştiinţelor. Manifestarea se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori, organizat cu scopul de a oferi oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. De reamintit că ediția 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.(C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Program special pentru câștigători la Tribunalul din Alba: Elevii premianți la concursul ”Umbra Bullying-ului asupra drepturilor copilului”
FOTO | Program special pentru câștigători la Tribunalul din Alba: Elevii premianți la concursul ”Umbra Bullying-ului asupra drepturilor copilului” Elevii premianți ai Concursului de eseuri cu tema ”Umbra Bullying-ului asupra drepturilor copilului”, organizat în perioada octombrie – noiembrie 2024, au participat la programul pregătit special pentru ei de către conducerea Tribunalului Alba. Citește și: „Ghinion” […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum 2 zile
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci