Rămâi conectat

Curier Județean

28 octombrie| Aniversarea poetului Ion Mărgineanu: A publicat peste 100 de cărți, din cele mai diverse genuri literare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
28 octombrie| Aniversarea poetului Ion Mărgineanu: A publicat peste 100 de cărți, din cele mai diverse genuri literare

ION MĂRGINEANU, născut în satul Lopadea Veche, județul Alba, la 28 octombrie 1941, scriitor, profesor, ziarist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cel care și-a dedicat gândurile operei Titanului Blaga, este omagiat astăzi la Sebeș și la Lancrăm. A publicat peste 100 de cărți, din cele mai diverse genuri literare: dicționare, volume de poezie, proză și eseu, teatru, memorialistică, traduceri, antologii etc.

Prin întreaga sa creație literară, scriitorul Ion Mărgineanu onorează limba română. La ceas aniversar, cuvintele poartă emoții, amintiri, speranțe… Poetul este o legendă vie, un model de trăire, o personalitate cu o zestre culturală impresionantă. Nu se teme de cuvinte, de rostirea lor, de sentimente. Rămâne o voce vie, când tot mai multe voci se sting sau tac.

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș îi adresează sincere gânduri de mulțumire pentru implicarea în organizarea și desfășurarea Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, domnul Ion Mărgineanu fiind unul dintre inițiatori, promotor neobosit al adevăratelor valori culturale românești.

Se încăpățânează să arate lumii întregi că în fiecare an, la început de florar, capitala spirituală a României este Lancrămul. Prezent la toate cele patruzeci și una de ediții ale Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, desfășurat în fiecare an la Sebeș și la Lancrăm, pune în valoare patrimoniul cultural Blaga, contribuind la promovarea culturii autentice pe plan național și internațional.

Pentru Ion Mărgineanu niciun efort nu este prea mare. Îi datorăm prețuire și ne plecăm cu respect, pentru a ne ridica la înălțimea verticalității și perenității spiritului său.

„Zice: Poezia?
Să-ți spun eu ce-i poezia!
Un simplu loc de parcare
A cuvintelor! (dar, de-i drept,
Câștigat cu greu)” Poeme de Ion Mărgineanu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea