Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului, sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980

Ziarul Unirea

Publicat

în

27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului, sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980

La 27 septembrie, în fiecare an, un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului.

Sărbătorirea la 27 septembrie a unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), zi în care se aniversează şi adoptarea statutului UNWTO (1970).

Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.

Reprezentanţii UNWTO stabilesc o temă anuală de dezbatere şi o ţară gazdă în fiecare an, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate.

Rolul turismului în crearea de locuri de muncă este adesea subestimat, se menţionează pe site-ul UNWTO. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că turismul generează 10% din locurile de muncă la nivel mondial şi este inclus în Obiectivul 8 pentru Dezvoltare Durabilă pentru potenţialul său de a crea o muncă decentă.

Sunt necesare noi politici pentru a maximiza potenţialul turismului de a crea mai multe locuri de muncă, în special pentru femei şi tineri. Noile politici sunt, de asemenea, necesare pentru a reflecta şi a încorpora progresele tehnologice.

Turismul este o sursă majoră de ocupare a forţei de muncă datorită caracterului său intensiv şi efectului multiplicator semnificativ asupra ocupării forţei de muncă în sectoarele conexe. Conform estimărilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), „cazarea şi restaurantele”, împreună cu „serviciile din sectorul privat”, vor crea locuri de muncă la cel mai rapid ritm dintre toate sectoarele economiei în următorii cinci ani. Aceeaşi instituţie mondială arată, conform http://wtd.unwto.org, că şomajul global rămâne ridicat, ajungând la peste 190 de milioane de persoane în 2018. Prin urmare, toate sectoarele economiei şi toate ţările trebuie să creeze condiţii pentru locuri de muncă mai bune.

UNWTO este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional în ceea ce priveşte turismul responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 158 de state membre cu drepturi depline. România a fost aleasă, la începutul lunii septembrie 2017, la Chengdu (China), în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediţii a Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului, în calitate de membru al Consiliului Executiv al OMT.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea