27 februarie: Ziua Internațională a Ursului Polar. Cel mai mare prădător întâlnit pe uscat
27 februarie: Ziua Internațională a Ursului Polar. Cel mai mare prădător întâlnit pe uscat
Pe 27 februarie este Ziua Internațională a Ursului Polar, un animal ce trăiește în zona Oceanului Arctic și cel mai mare prădător întâlnit pe uscat. Ursul polar este un animal protejat de lege, fiind pe cale de dispariție.
Ziua Internațională a Ursului Polar sărbătorește cel mai mare carnivor din lume. Aproape orice copil care merge la o grădină zoologică rămâne uimit în fața ursului polar, care se impune prin frumusețea și, în același timp, mărimea sa.
Această zi poate fi sărbătorită în mai multe feluri. Dacă există urși polari la grădinile zoologice pe care le cunoști, poți merge să le faci o „vizită”. Profesorii pot profita de această zi pentru a-i învăța pe cei mici mai multe despre acest animal sau pur și simplu poți sta acasă și să urmărești documentare despre urșii polari.
Adulții de sex masculin pot să ajungă la o greutate de 700 de kilograme și atunci când se ridică în două labe pot atinge o înălțime de 3 metri, în timp ce femelele ating doar jumătate din dimensiunile și greutatea masculilor.
Urșii polari se hrănesc în special cu foci și pești și pot fi găsiți în Alaska, Canada, Rusia, Groenlanda și Norvegia. Femelele nu se împerechează până la vârsta de cinci ani și nu se împerechează din nou până când puii nu fac trei ani și o fac doar în condiţii favorabile. Nou-născuții își petrec primele luni din viață într-un bârlog de gheață construit de mama lor.
Simpaticele animale au ajuns pe lista mamiferelor protejate de lege din cauza încălzirii globale, a vânătorilor și a poluării ce otrăvește tot mai mult Pământul pe măsură ce industria se tot dezvoltă.
International Union for Conservation of Nature a anunțat că dacă tendința climatică continuă, urșii polari ar putea să dispară în următorii 100 de ani.
Dacă vrei să ajuți urșii polari să supraviețuiască cât mai mult, ai grijă de mediul înconjurător. Chiar și cel mai mic gest făcut va ajuta urșii polari să trăiască mai mult. Poți începe prin plantarea unui copac sau te poți oferi voluntar în diferite activități ce vizează protecția animalelor.
Urșii polari sunt prima specie amenințată cu dispariția în urma pierderii habitatului, consecinţă a schimbărilor climatice. Alte cauze includ poluarea, vânatul și dezvoltările industriale. Pe timp de vară, gheața care se pierde în zona arctică este egală cu dimensiunea României, Bulgariei, Italiei, Spaniei, Franței, Germaniei și Suediei la un loc!
Studiile arată că dacă schimbările climatice își continuă cursul, două treimi din populația de urși polari ar putea să dispară până în 2050! La o întâlnire recentă în Copenhaga în 2009 s-a arătat că din 19 subpopulații de urși polari, 8 sunt în scădere, 3 sunt stabile, 1 este în creștere, iar pentru 7 nu sunt informații suficiente.
Urșii polari sunt atât de bine protejați împotriva frigului încât cele mai mari probleme le au datorită supraîncălzirii, nu datorită frigului. Chiar și pe timp de vreme extrem de rece, urșii polari se supraîncălzesc foarte repede când aleargă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | Tunelul Alina, primul de pe autostrada Sibiu-Piteşti, săpat complet. Duminică va fi transformat în obiectiv turistic
Tunelul Alina, primul de pe autostrada Sibiu-Piteşti, săpat complet. Duminică va fi transformat în obiectiv turistic Primul tunel de pe autostrada Sibiu-Piteşti este complet săpat. Luminiţa de la capătul lucrărilor a apărut astăzi, la doi ani după începerea şantierului. Autorităţile promit că vor da în folosinţă aproape 100 de kilometri de şosele rapide în următoarele […]
CONTROALE ANPC la furnizorii de energie electrică în întreaga țară: Ce verifică inspectorii
CONTROALE ANPC la furnizorii de energie electrică în întreaga țară: Ce verifică inspectorii În perioada 17 aprilie – 16 iunie 2025, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) desfășoară o amplă acțiune de control la nivel național, având ca scop verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind protecția consumatorilor în procesul de furnizare a […]
FOTO | „Raliu” în Sâmbăta Mare 2025: Tânăr de 22 de ani prins conducând cu viteza de 240 km/h pe autostradă. Ce sancțiuni a primit
„Raliu” în Sâmbăta Mare 2025: Tânăr de 22 de ani prins conducând cu viteza de 240 km/h pe autostradă. Ce sancțiuni a primit Un tânăr de 22 de ani din Giurgiu a fost prins de poliţiştii din Călăraşi în timp ce circula cu 240 km/h pe Autostrada 2, pe sensul către Constanţa, alegându-se cu sancțiuni […]
BANI pentru tineri și studenți: 3 milioane de lei alocați concursului național de proiecte 2025
Bani pentru tineri și studenți: 3 milioane de lei alocați concursului național de proiecte 2025 Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale organizează, în perioada 15 aprilie – 14 mai 2025, Concursul naţional de proiecte de tineret și studenți 2025. Bugetul total alocat Concursului naţional de proiecte de tineret și studenți este de 3.000.000 lei, […]
Părintele Constantin Necula, de Paște 2025: „Când spunem Adevărat a Înviat avem nevoie să ne aducem aminte de toate ale zorilor de zi în ziua cea dintâi a săptămânii. Pentru că de atunci toate zilele noastre sunt Duminică!”
Părintele Constantin Necula, de Paște 2025: „Când spunem Adevărat a Înviat avem nevoie să ne aducem aminte de toate ale zorilor de zi în ziua cea dintâi a săptămânii. Pentru că de atunci toate zilele noastre sunt Duminică!” „Hristos-Domnul Cel Înviat. Este „personajul” deseori uitat de exegeți. El Este Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat. Nu […]