26 septembrie – Ziua Mondială a Munților Carpați. Aproape o treime din suprafața țării este ocupată de munții Carpați
26 septembrie – Ziua Mondială a Munților Carpați. Aproape o treime din suprafața țării este ocupată de munții Carpați
Pe 26 septembrie, în șapte țări europene este sărbătorită Ziua Mondială a Munților Carpați, un eveniment menit să stimuleze țările prin care trece cel de-al doilea mare lanț muntos european (Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Ucraina, România și Serbia) să colaboreze în cadrul programelor ecologice și ale biodiversității.
În România se află aproximativ 40% din lanțul carpatic, iar aproape o treime din suprafața țării este ocupată de munții Carpați. În plus, peste două milioane de români trăiesc în aceste zone, în 745 de localități.
Flora Carpaților cuprinde 1.350 de specii, dintre care 116 sunt specii de plante sau animale care pot fi găsite exclusiv în această zonă și necesită o atenție sporită din partea specialiștilor, conform tara-vrancei.ro.
Ziua Mondială a Munților Carpați reprezintă colaborarea tuturor celor șapte țări pentru a controla, elimina și preveni introducerea speciilor străine în ecosistemul din Carpați și introducerea de organisme modificate genetic, pentru a elabora și promova inventare regionale ale speciilor și habitatelor, pentru a elabora și promova programe și proiecte coordonate de comunitatea științifică, pentru a stabili rețele ecologice în Carpați și rețele ale calității managementului durabil al biodiversității și pentru a integra obiective de conservare și utilizare durabilă a diversității biologice.
Sursa: emunte.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României
15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României Mihai Eminescu, poetul naţional al României, cel mai mare poet român s-a născut 15 ianuarie 1850 la Botoşani fiind al şaptelea din cei 11 copii ai căminarului Gheorghe Eminovici, provenit dintr-o familie de ţărani români din nordul Moldovei şi al Ralucăi […]