26 septembrie – Ziua Mondială a Munților Carpați. Aproape o treime din suprafața țării este ocupată de munții Carpați
26 septembrie – Ziua Mondială a Munților Carpați. Aproape o treime din suprafața țării este ocupată de munții Carpați
Pe 26 septembrie, în șapte țări europene este sărbătorită Ziua Mondială a Munților Carpați, un eveniment menit să stimuleze țările prin care trece cel de-al doilea mare lanț muntos european (Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Ucraina, România și Serbia) să colaboreze în cadrul programelor ecologice și ale biodiversității.
În România se află aproximativ 40% din lanțul carpatic, iar aproape o treime din suprafața țării este ocupată de munții Carpați. În plus, peste două milioane de români trăiesc în aceste zone, în 745 de localități.
Flora Carpaților cuprinde 1.350 de specii, dintre care 116 sunt specii de plante sau animale care pot fi găsite exclusiv în această zonă și necesită o atenție sporită din partea specialiștilor, conform tara-vrancei.ro.
Ziua Mondială a Munților Carpați reprezintă colaborarea tuturor celor șapte țări pentru a controla, elimina și preveni introducerea speciilor străine în ecosistemul din Carpați și introducerea de organisme modificate genetic, pentru a elabora și promova inventare regionale ale speciilor și habitatelor, pentru a elabora și promova programe și proiecte coordonate de comunitatea științifică, pentru a stabili rețele ecologice în Carpați și rețele ale calității managementului durabil al biodiversității și pentru a integra obiective de conservare și utilizare durabilă a diversității biologice.
Sursa: emunte.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit La data de 7 octombrie este marcată Ziua internațională a muncii decente. Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) recomandă ca munca decentă să fie în centrul acţiunilor guvernamentale pentru realizarea creşterii economiei mondiale. Munca decentă este esenţială […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
6 octombrie: Sfântul Apostol Toma, patronul arhitecţilor, zidarilor şi al pietrarilor, dar și ocrotitorul întârziaților
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
5 octombrie 1918: Declaraţia de independenţă a Transilvaniei este citită în Parlamentul ungar de la Budapesta de Alexandru Vaida-Voievod
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit
-
Sportacum 5 zile
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 2-0 (1-0) | Cocan, MVP-ul confruntării cu „lanterna roșie”, gol și pasă decisivă
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei sărbătorită în întreaga lume