Rămâi conectat

Curier Județean

26 aprilie: Mühlbach Rock Alive 2014, în Sebeş. Krepuskul, Sky Swallows Challenger, Non Profit şi Our Band, pe scena festivalului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iubitorii genului rock au ocazia să participe sâmbătă, 26 aprilie, la un festival de muzică live în Sebeş. Este vorba despre Muhlbach Rock Alive, aflat în acest an la cea de-a patra ediţie. Patru formaţii, două din Cluj-Napoca şi două din Sebeş, Krepuskul şi Sky Swallows Challenger, respectiv Non Profit şi Our Band , vor urca pe scenă pentru a încânta publicul. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 19.30, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”. Festivalul este organizat de Primăria municipiului Sebeş şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” iar intrarea este liberă.

Cine sunt formaţiile?

KREPUSKUL (metal – experimental CLUJ)

KREPUSKUL este prima formaţie din România care a susţinut un turneu în ţările din fosta Uniune Sovietică (Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova). Mai mult, formaţia clujeană a Krepuskulvăzut toată Europa în cadrul celor 10 turnee care au purtat-o peste hotare având  peste 250 de concerte la activ. Unul dintre highlight-urile carierei Krepuskul este show-ul susţinut la prestigiosul festival Bloodstock Open Air (UK), unde au cântat pe aceeaşi scenă ca Machine Head, Behemoth, Alice Cooper şi Dimmu Borgir. Trupa a fost aleasă în calitate de opening-act pentru concertul Arch Enemy de la Bucureşti, de pe 23 mai 2014. De-a lungul anilor au mai cântat cu nume însemnate ca Sepultura, Crematory, Hatebreed, Rotting Christ, Pain, Lake of Tears, Hate, Pro Pain şi alţii. Momentan Krepuskul lucrează la al treilea album ce va fi lansat în a doua jumătate a acestui an.

NON-PROFIT ( rock SEBEŞ )

Înfiinţată în anul 2005, formaţia adoptă genul rock, având ca şi componenţă actuală pe: Ionut- tobe, Sorin- bass, MIhai- clape şi Ţinu – voce şi chitară. În decursul acestor ani formaţia a avut concerte în Hunedoara, Deva, Simeria, Sibiu, Aiud, Alba Iulia, Cugir, Cetatea de Baltă, participând şi la întâlnirea moto de la Nandru 2011, festivalul Manifest Yourself Alba Iulia 2012 şi multe altele. Participarea la Global Battle of the Bands 2011 a confirmat calităţile formaţiei, aceasta ajungând în semifinalele competiţiei. În prezent trupa se pregăteşte pentru un nou an de concerte în cluburi şi aer liber, dorindu-şi să ajungă să presteze live pe cât mai multe scene din ţară şi peste hotare.

SKY SWALLOWS CHALLENGER (alternative/post-rock CLUJ)

Sky Swallows Challenger este un grup muzical de rock alternativ atmosferic din Cluj-Napoca datând din anul 2009, având ca influenţe formaţiile Foo Fighters, Incubus, Deftones şi mulţi alţii. Au fost prezenţi pe scene precum Peninsula Gambrinus Rock Stage, Fanfest, Dirty Fest, nenumărate concerte în Cluj-Napoca, Baia Mare, Timişoara, Arad, Deva, Oradea, Alba Iulia, Sighetu Marmaţiei, Bistriţa, etc. şi sunt nerăbdători să pornească împreună cu publicul într-o călătorie spaţială oriunde ar fi… Albumul ”Align To Collide” a apărut în anul 2012, fiind LP-ul de debut al formaţiei, care se poate descărca gratuit de pe www.skyswallowschallenger.com

OUR BAND ( Pop – Rock SEBEŞ )

În iarna anului 2010 Vasi, Cosmin şi Luci pun bazele grupului OUR BAND. Toţi trei au activat în alte trupe abordând alte genuri muzicale până când s-au hotărât să încerce şi altceva … După un an de căutări şi încercări, în 2011, l-au cooptat şi pe Poldi la clape ca să întregească formula şi sound-ul trupei. Au concertat anul 2012 în această formulă iar la sfârşitul anului Ferdinand vine în acest proiect cu ritm şi suflu nou.

Proiectul se vrea o alternativă acustică, mai dulce, mai lină, mai suavă, mai naturală la sound-ul electric, tare şi aspru al pieselor compuse de ei de-a lungul anilor şi aduse în faţa publicului alături de trupele în care au activat în trecut sau în care mai activează şi în prezent. Melodiile pe care le cântă în această formă sunt mai aproape de sufletul lor, ei sperând să fie şi pe placul celor care le ascultă indiferent de vârstă, sex sau gusturi muzicale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea