25% din persoanele imunizate cu serurile anti-Covid Pfizer sau Moderna a avut parte de efecte adverse
25% din persoanele imunizate cu serurile anti-Covid Pfizer sau Moderna a avut parte de efecte adverse
Un studiu publicat în revista Nature a descoperit că aproximativ 25-30% dintre persoanele vaccinate cu vaccinuri ARN mesager împotriva COVID-19 au experimentat un răspuns imun neintenționat.
Acest răspuns a fost cauzat de o modificare minoră a uneia dintre bazele ARN, uridina, care a fost făcută pentru a preveni ca sistemul imunitar să atace vaccinul.
Modificarea a făcut ca mașina de producere a proteinelor din organism să se lupte uneori cu codul parțial sintetic, ceea ce a dus la crearea unei proteine fără sens.
CITEȘTE ȘI: Chiar și după încheierea pandemiei, România ÎNCĂ MAI CUMPĂRĂ vaccin anti-COVID
Această proteină fără sens a fost atacată de sistemul imunitar, ceea ce a dus la un răspuns imun, cum ar fi dureri musculare, oboseală sau febră.
Cercetătorii au declarat că vaccinurile anti-Covid sunt în continuare sigure și eficiente, dar că descoperirea lor ar putea fi importantă pentru dezvoltarea viitoarelor vaccinuri ARN mesager.
„Cercetările au arătat fără îndoială că vaccinarea ARNm împotriva COVID-19 este sigură”, a declarat Dr. James Thaventhiran, autorul principal al studiului. „Miliarde de doze de vaccinuri ARNm Moderna și Pfizer au fost livrate în siguranță, salvând vieți în întreaga lume.”
Descoperirile au fost împărtășite cu autoritatea de reglementare a medicamentelor MHRA în urmă cu aproximativ un an, iar vaccinurile actualizate care folosesc forma îmbunătățită de ARN mesager sunt în lucru pentru a combate diferite afecțiuni, inclusiv cancerul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii