25-27 iulie| SIMFONIA FOCULUI, la Alba Iulia: ARTIFICII în show-uri spectaculoase pe cerul Cetăţii Alba Carolina. Publicul poate vota cea mai „tare” reprezentaţie
În premieră, weekend-ul 25 -27 iulie aduce la Alba Iulia un spectacol de artă pirotehnică inedit. Este vorba despre festivalul „Simfonia Focului”, în cadrul căruia cele mai importante trei companii din Europa se vor întrece în reprezentaţii de gală pe bolta cerească de deasupra Cetăţii Alba Carolina.
Albaiulienii şi turiştii ce vor fi prezenţi în oraş vor avea ocazia atât să-şi desfete privirile cu minunatele focuri de artificii, dar şi să facă parte din juriu, pentru că spectacolul va fi unul sub formă de competiţie. Anul acesta, companii din Polonia, Bulgaria şi România se vor întrece în lumină, culori şi efecte, sincronizate cu muzică, iar juriul format din public va putea vota prin SMS reprezentanţia favorită. De asemenea, muzica va fi difuzată şi la radio, astfel că oameni din tot oraşul vor putea savura întreg spectacolul. Festivalul se află la prima ediţie, însă organizatorii promit şi ediţii viitoare, acesta urmând să se desfăşoare în fiecare an, în perioada verii.
Simfonia Focului este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Locul de desfășurare al evenimentului se dorește a fi Cetatea Alba Iulia.
Festivalul urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de 3 zile, pe parcursul cărora cerul Cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa (3 competitori în fiecare an).
O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs „Simfonia Focului” dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști.
Conceptul poate fi completat cu numeroase manifestări adiacente, concerte, evenimente care să marcheze elemente specifice ale țărilor participante.
De ce Alba Iulia?
Aflată în inima Ardealului, oraşul Alba Iulia propune prin Cetatea Alba Carolina, un decor sublim pentru focurile de artificii, iar istoria acestui așezământ îl recomandă.
Fostă capitală a Transilvaniei, Alba Iulia este un vector al moștenirii culturale latine, simbol al înfrățirii, al unității naționale și Catedrală a Încoronării. Un oraș care s-a aflat la intersecția atâtor culturi trebuie să rămână un loc al întâlnirilor, al marilor evenimente.
Motivaţie
Un asemenea eveniment poate deveni un obiectiv turistic deosebit, festivalul poate atrage în timp resurse financiare importante, sponsori, turiști, expunere mediatică și prestigiu.
Ca un exemplu, festivalul Ignis Brunensis de la Brno a reușit în istoria sa de 15 ani să se dezvolte de asemenea natură încât astăzi nr. de spectatori prezent la festival depășește 200.000, iar evenimentul a oferit un mare plus de vizibilitate și prestigiu orașului Brno.
Format de desfăşurare
Festivalul se desfășoară pe parcursul a 3 zile care au fiecare drept punct culminant reprezentația unuia dintre artiștii pirotehniști participanți.
Spectacolele de artificii sincronizate cu muzică sunt realizate în fiecare an pe o temă dată, iar artiștii concurenți respectă un regulament bine definit.
Muzica este difuzată la scena evenimentului, precum și în programul unui post de radio local pentru ca orice privitor să poată savura spectacolul în forma sa completă.
Spectacolele vor dura câte 15 minute / echipă participantă și vor fi realizate la un nivel artistic impresionant.
Suport logistic & Siguranţă
Partenerul logistic care pune la dispoziție materialul pirotehnic va oferi suport logistic profesional urmând să pună la dispoziție tehnologie de ultimă generație necesară implementării spectacolelor pirotehnice. Partenerul logistic va asigura obținerea tuturor aprobărilor și avizelor legale necesare, precum și desfășurarea în condiții de maximă securitate a spectacolelor pirotehnice.
Jurizare
Câștigătorii vor fi desemnați pe baza regulamentului de către un juriu constituit dintr-un reprezentant al instituției sau companiei–sponsor, un muzician de renume ce va puncta alegerea temelor muzicale, precum și de un regizor sau specialist în artele spectacolului care va puncta punerea în scenă, efectele și figurile de stil ale fiecărei alegorii pirotehnice.
Interactivitate
Un alt jurat important va fi publicul spectator, care va avea posibiliteata să voteze (via SMS) producția preferată și să determine cea mai bună reprezentație.
La festivalul „Simfonia Focului” de anul acesta îşi vor da concursul companiile Enigma Fireworks din Sofia (Bulgaria), RG Lider Bialystok – Polonia şi Pyro Events Team (FireWorks Design) din Braşov – România.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun